Cultivar és segons els experts una teràpia multisensorial que permet combatre les demències. (Foto: Flickr / gabofr)
Cultivar és segons els experts una teràpia multisensorial que permet combatre les demències. (Foto: Flickr / gabofr)
Barcelona

Cultivar un hort o participar en les xarxes socials, aliats contra l'Alzheimer

L'Alzheimer no es pot aturar però es pot intentar pal·liar el seu avenç. En aquest sentit hi ha diversos factors i activitats que els experts recomanen perquè poden ser beneficioses.

RedaccióActualitzat
Malalties com l'Alzheimer són progressives i cròniques. No es poden curar però si que s'hi pot actuar per pal·liar-ne l'avenç. La dieta mediterrània o fer exercici físic són factors que ens poden protegir de les demències però hi ha altres activitats que poden ser beneficioses. Experts en el camp de la neurologia defensen la importància de l'estimulació cognitiva coincidint amb la celebració del Dia Mundial contra l'Alzheimer.

En aquest sentit, estar davant d'una pantalla i participar a les xarxes socials genera reserves cognitives al cervell que esdevenen fonamentals com a mesura protectora davant l'aparició de demències.

Per altra banda, cultivar un hort fa que el nostre cervell generi estratègies de planificació i abstracció, accions que depenen del lòbul frontal, que es veu molt afectat per les demències. Cultivar, a més, és una teràpia multisensorial perquè, a part d'estimular les funcions cognitives, les persones s'impregnen de sol i aire i s'estimulen neurotransmissors com la serotonina, substància que apareix alterada en pacients amb problemes cognitius.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut