Muntatge instal·lat a la platja amb motiu del festival surrealista (Font:ACN)
Muntatge instal·lat a la platja amb motiu del festival surrealista (Font:ACN)
Cadaqués, Alt Empordà

Cadaqués celebra el primer festival del surrealisme per recordar Dalí

El primer Festival del Surrealisme de Catalunya se celebra a Cadaqués, a l'Alt Empordà. Una mostra on es barreja gastronomia, art i turisme.

RedaccióActualitzat
La vila de Cadaqués s'ha omplert de visitants per viure el primer festival de Catalunya dedicat al surrealisme. La mostra, pionera a Catalunya, ha omplert els hotels i restaurants i les galeries d'art de tota la localitat.

L'objectiu del festival ha estat fer una aposta per no estacionalitzar el turisme i donar a conèixer l'ambient, el paisatge i la naturalesa de Cadaqués a través del surrealisme i l'expressivitat artística.

Segons Marta Mandolini, una de les organitzadores de l'empresa italiana Sensorium, "el festival també ha volgut relacionar-se amb el món del luxe i l'exclusivitat". Així, la mostra ha volgut unir la gastronomia, el turisme i l'art per deixar una empremta surrealista a tot poble.

El surrealisme ha envaït Cadaqués

Entre els actes previstos hi ha circuits per les diverses galeries d'art, tallers, desfilades de moda, una gimcana sobre la vida de Dalí, visites sensorials pel poble i un mercat amb productes creats amb materials reciclats.

També hi ha activitat solidària, com un sopar de gala per a 200 comensals a la finca Ses Vistes, de Port Lligat, davant de la casa on va viure Dalí. Tots els assistents havien de portar un barret imaginatiu, fet per ells mateixos. El propòsit de l'acte ha estat recollir fons per a la restauració de la Torre de les Creus del poble.
Anar al contingut