Operació de rescat al centre comercial de Nairobi.
Operació de rescat al centre comercial de Nairobi.

Una canària resident a Nairobi surt il·lesa de l'atac terrorista

RedaccióActualitzat
Un nombre indeterminat d'ostatges segueixen al centre comercial Westgate de Nairobi, tot i que la policia, segons les autoritats, ha pogut evacuar alguns dels retinguts. Entre els ostatges alliberats hi ha una ciutadana espanyola d'origen canari, Silvia Ojeda, i la seva filla de 12 anys, que després d'estar quatre hores amagades, han pogut sortir il·leses de l'edifici on s'ha perpretat l'atac terrorista.

La dona i la seva filla, que eren en un comerç de roba en el moment dels primers trets segons han explicat la dona a l'agència EFE, es van refugiar en uns emprovadors perquè temien que els assaltants anessin "botiga per botiga". Allà van estar, tancades, durant quatre hores, fins que van poder ser rescatades pel sostre de l'edifici. "Mai he vist res igual en els 22 anys que fa que visc a Nairobi", ha assegurat la supervivent, que com molts altres estrangers que resideixen a Nairobi freqüenta el centre comercial Westgate, un dels més luxosos de la capital keniana.

Durant les primeres hores intercanviaven informació amb altres clients de l'establiment. A través dels missatges i algunes trucades s'assabentaven del que estava passant. "Cada cop que algú rebia una trucada ens espantàvem", relata. Els assaltants s'havien atrinxerat a la planta baixa i ningú s'atrevia a sortir. "La meva filla no parava de plorar. Hi havia molt de soroll i trets", apunta.

Dos nens de 9 i 11 anys que havien perdut els seus pares van esperar amb la dona i la resta dels ocupants de la botiga. Tots van ser alliberats pels agents de seguretat a través de la plata superior. "Ens van treure en fila índia", explica Ojeda.

L'ambaixador d'Espanya a Kènia no té constància que hi hagi més ciutadans de nacionalitat espanyola al centre comercial.
Anar al contingut