Berlín

La imbatible "Angie" imposa la seva llei a Alemanya i al món amb un estil pragmàtic i proper

TV3Actualitzat
Angela Merkel ha aconseguit els millors resultats d'un partit alemany des del 1957 i s'ha convertit en un dels lideratges més influents del món. L'ascens en la seva trajectòria política, dins fins i tot del seu partit, està marcat per una personalitat allunyada de convencionalismes i del carisma.

Els alemanys han tornat a premiar l'estil pragmàtic, conciliador i prudent d'Angela Merkel. Però també han seguit donant confiança a una dona de l'antiga Alemanya Oriental que obté resultats que la situen com a artífex del segon imperi alemany i també com a àrbitre d'Europa.

La que ara és potser la política amb més influència al món mostra dia a dia la fermesa de la seva educació luterana, que a Grècia, sotmesa a les seves intransigents receptes d'austeritat, els ciutadans no li perdonen.

El camí cap a l'èxit per afrontar un tercer mandat com a cancellera li arriba a Merkel després de superar menyspreus fins i tot dels seus coreligionaris de la CDU, que la consideraven una nouvinguda, i d'un món que va subestimar la seva tenacitat, molt per sobre dels seus ideals conservadors.

Amb 59 anys que té, Angela Merkel seguirà aplicant el seu perfil de científica de laboratori a una Alemanya i a una Europa que a hores d'ara l'admiren i l'odien gairebé a parts iguals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut