Barcelona

Barcelona es converteix en un viver de talent i empreses per al mercat dels videojocs

El mercat internacional dels videojocs està vivint un gran creixement. Catalunya és un dels llocs on més es consumeixen, amb 117 milions d'euros de despesa el 2012. Són xifres del volum de negoci, però hi ha ciutats que s'han convertit en pols atractius per a la creació i fabricació de videojocs, com Barcelona.

RedaccióActualitzat
El mercat internacional dels videojocs està vivint un gran creixement. El 2012 la dimensió del mercat mundial de videojocs va ser de gairebé 32.000 milions d'euros i, segons un estudi de l'escola de negocis EAE, pot créixer fins al 47% en quatre anys i superar els 47.000 milions d'euros.

Catalunya és un dels llocs on més es consumeix en videojocs, amb 117 milions d'euros de despesa el 2012. Són xifres del volum de negoci, però hi ha ciutats que s'han convertit en pols atractius per a la creació i fabricació de videojocs, com Barcelona.

El "Candy Crash" és el número 1 mundial al rànquing de jocs de Facebook. Cada més hi juguen més de 43 milions de persones i és el que es coneix com un joc social, és a dir, un programa que connecta jugadors de tot el món al mateix temps, que juguen i comparteixen la partida.

Es tracta de la perla de la multinacional King, un dels líders mundials d'aquesta indústria. L'any passat van contractar Manel Sort, un professional buscat en el sector, que els va aconsellar obrir una filial a Barcelona. El resultat són dues plantes de King a l'avinguda Josep Tarradellas, amb més de dos-cents professionals creatius que elaboren íntegrament el joc "Papa Pear Saga". Sort explica que Barcelona és una ciutat perfecta per obrir "un centre operatiu" perquè "hi ha molt talent", "és fàcil d'escalar, relativament, comparada amb altres zones i hi ha menys competència pel mateix sector".

Aquesta setmana han inaugurat l'ampliació de les oficines. El CEO Riccardo Zacconi, amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han donat el tret de sortida a un estudi que amplia l'emergent indústria del videojoc a Catalunya.

Barcelona s'està situant al mapa com una capital molt dinàmica en el mercat dels videojocs i dels jocs en línia, capaç d'atraure talent internacional i també de formar-ne en les seves universitats, amb multinacionals que obren filials i moltes altres empreses que han nascut a la ciutat. Akamon, a l'Hospitalet de Llobregat, n'és una. Està especialitzada en els jocs socials en línia de casino, com el dòmino, el pòquer o el "mousse". Preveuen tancar el 2013 facturant 12 milions d'euros, el doble que l'any passat. Vicenç Martí, CEO d'Akamon, augura encara "molts anys de creixement en aquest sector, sempre considerant que es facin bé les coses".

Al 22@, la Universitat Politècnica de Catalunya imparteix un màster en videojocs. D'aquí surt el talent, però la demanda és tan elevada que els alumnes troben feina abans d'acabar els estudis. Jesús Alonso, un dels responsables d'aquest màster, assegura que "la sortida professional del videojoc avui dia és un fet" i afegeix que "hi ha alumnes que no acaben el màster" perquè aconsegueixen feina o altres que s'incorporen al mercat laboral "tot just quan presenten el seu projecte" o als pocs mesos.

El mercat dels jocs socials a internet creix exponencialment a escala mundial, i ha trobat un viver de talent i empreses.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut