Aquest era el tercer accident en túnels de Rodalies en dos anys i mig. (Foto: EFE)
Aquest era el tercer accident en túnels de Rodalies en dos anys i mig. (Foto: EFE)

Renfe aparta del servei el maquinista del tren accidentat divendres a l'estació de Sants

Tot i que encara no se saben les causes exactes de l'accident, la companyia ha obert un expedient al conductor i li ha retirat les atribucions mentre no s'acabi la investigació. A l'accident, 22 persones van resultar ferides.

RedaccióActualitzat
La companyia Renfe ha apartat del servei el maquinista del tren accidentat divendres a l'estació de Sants. Tot i que la companyia no ha dit oficialment les causes de l'accident, li ha obert un expedient al conductor i li ha retirat les atribucions mentre no s'acabi la investigació. A més, per tornar a exercir haurà de superar de nou les proves.

L'incident va succeir poc després de les deu del matí a l'estació de Sants quan un tren procedent de Calella i que es dirigia a l'Hospitalet de Llobregat en va envestir un altre aturat a la via 7 que venia de Terrassa i anava cap a Martorell. De resultes del xoc, hi ha haver 22 contusionats.

La col·lisió va reobrir el debat sobre la manca d'inversions de Renfe a la xarxa ferroviària catalana. Des de Renfe, el director de Rodalies Catalunya, Miquel Pérez, va negar qualsevol relació entre el xoc i la falta d'inversions en infraestructures i va subratllar que es tractava d'una maniobra habitual. Segons Pérez, les Rodalies de Catalunya són les que tenen un índex d'accidents més baix.

Anar al contingut