València

La justícia valenciana rebutja imputar Camps i Barberá en el "cas Nóos"

La causa de presumpta desviació de fons públics a través de l'institut presidit per Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres torna al jutjat de Palma.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià no imputarà l'expresident valencià Francisco Camps ni l'alcaldessa de València, Rita Barberá, en el "cas Nóos" de presumpta desviació de fons públics a través de l'institut que presidia el gendre del rei, Iñaki Urdangarin, i el seu exsoci, Diego Torres.

La justícia valenciana no veu indicis de delicte en la seva actuació i ha rebutjat assumir la instrucció del "cas Nóos" pel que fa a Camps i Barberá. Alhora, ha demanat que el cas retorni sencer a Palma.

La notícia ha arribat en ple debat de política general a les Corts Valencianes.

Cal recordar que les administracions valencianes van aportar 3,5 milions d'euros a l'Institut Nóos per organitzar tres cimeres, les València Summit, entre els anys 2004 i 2006, i que també es van elaborar projectes dels Jocs Europeus i dels de la Joventut que mai es van celebrar.

Per aquest motiu, el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, va demanar al juny que el TSJPV assumís la competència de la instrucció del "cas Nóos" relativa a aquests fets en apreciar indicis racionals de la possible malversació de fons públics i frau a l'administració.

Alhora, la Fiscalia Anticorrupció va demanar a la justícia valenciana que imputés tant Camps com Barberá davant el que va considerar com a possibles indicis de delicte i va considerar que si decidia imputar-los havia d'assumir el "cas Nóos" sencer.

Aleshores, el TSJPC va nomenar el magistrat Antonio Ferrer com a ponent encarregat d'elaborar la proposta de resolució sobre si el tribunal valencià havia d'assumir aquesta instrucció. La proposta de Ferrer a la sala va ser que no assumís la causa pel que fa a Camps i Barberá i que la instrucció tornés sencera a Palma, com finalment s'ha acordat i fet públic aquest dimarts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut