Supervivents del sisme caminen al costat d'un munt de runa a la ciutat d'Awaran. (Foto: Reuters)
El sisme de 7,8 graus a l'escala de Richter va sacsejar el Balutxistan, una de les zones més pobres del país. (Foto: Reuters)
Pakistan

La xifra encara provisional de víctimes del terratrèmol al Pakistan puja ja a 327 morts i uns 400 ferits

Els equips de rescat continuen treballant per trobar supervivents sota la runa del fort terratrèmol que aquest dijous va sacsejar l'oest del país, una zona especialment pobra. No es descarta que el nombre de morts pugui seguir augmentant.

RedaccióActualitzat
El fort terratrèmol que aquest dijous va sacsejar l'oest del Pakistan ja ha deixat 327 morts, segons les últimes dades oficials fetes públiques. La xifra de víctimes va augmentant a mesura que es treballa en les zones més castigades d'aquesta regió, la més pobra del país malgrat tenir grans riqueses minerals i on bona part dels edificis no estan fets a prova de sismes. Els ferits, de moment, són 400.

El sisme del Balutxistan va assolir els 7,8 graus en l'escala de Richter i es va notar a més de 1.000 quilòmetres, fins i tot a l'Índia i l'Iran. El terratrèmol també ha fet aparèixer una nova illa, d'uns 12 metres d'alt i 200 de llarg, situada davant la costa pakistanesa. Els sismòlegs adverteixen que el més probable és que l'illa acabi desapareixent els propers mesos perquè està formada per fang i sediments.
Anar al contingut