Barcelona

Unes 500 persones demanen l'alliberament del periodista Marc Marginedas

El comitè d'empresa i el comitè professional d'"El Periódico" preveuen repetir aquesta reivindicació a les cinc de la tarda de cada dimecres, el dia de la setmana que va contactar per última vegada amb el diari, el 4 de setembre.

RedaccióActualitzat
Unes 500 persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda davant la seu del diari "El Periódico de Catalunya" per demanar l'alliberament del seu enviat especial a Síria, Marc Marginedas, segrestat fa tres setmanes per un grup jihadista. La concentració ha durat al voltant d'un quart d'hora i ha estat seguida d'un llarg aplaudiment.

Dos redactors del diari, Luis Miguel Marco (en català) i Montse Martínez (en castellà) han llegit un manifest. El text constat que, mentre feia la seva feina, els segrestadors van capturar un professional "compromès amb un periodisme valent i amb la recerca de la veritat".

El director del diari, Enric Hernández, ha explicat que s'han decidit a fer pública la situació de Marginedas per tal de demostrar públicament que és un enviat especial, perquè els segrestadors busquen espies entre els periodistes. Hernández ha recordat que el periodista fa setze anys que és corresponsal de guerra, va ser corresponsal a Moscou i és un homa "inquieta, que no sap estar assegut a la redacció".

Per la seva banda, la cap d'Internacional, Marta López, ha dit que el propi Marginedas deia que el de Síria "era un dels conflictes més perillosos que havia cobert, perquè havia de moure's amb un grup insurgent". López també ha recordat que, en una de les seves últimes cròniques, l'enviat especial ja avisava que la situació s'estava complicant.

El comitè d'empresa i el comitè professional del diari preveuen repetir aquesta reivindicació a les cinc de la tarda de cada dimecres, el dia de la setmana que va contactar per última vegada amb el diari, el 4 de setembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut