Santa Perpètua de Mogoda

Panrico planteja acomiadar la meitat de la plantilla i aplicar rebaixes salarials del 45%

La direcció de l'empresa estudia acomiadar 1.900 treballadors i rebaixar el salari un 45% als assalariats i un 20% als autònoms. Els sindicats rebutgen frontalment el pla de viabilitat i ja han anunciat que amb aquesta proposta sobre la taula no pensen ni asseure's a negociar.

RedaccióActualitzat
La fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda es prepara per afrontar un nou conflicte laboral. Els representants dels treballadors han rebutjat el pla de viabilitat que els ha presentat l'empresa, que preveu l'acomiadament de 1.900 dels 4.000 treballadors que té a tot Espanya. A més a més, als que mantinguin el lloc de treball se'ls aplicaria una rebaixa de sou d'entre el 35 i el 45% als assalariats i d'un 20% als autònoms.

La notícia l'han rebuda amb sorpresa i indignació els treballadors que entraven al torn de nit, i que els últims dos anys ja han hagut d'acceptar rebaixes salarials a canvi de la continuïtat de la planta.

El comitè d'empresa, que encara s'ha de reunir amb els treballadors, no vol ni entrar a negociar aquest pla, perquè considera que la proposta de la direcció és inassumible i extremadament dura.

La setmana passada, Panrico ja va anunciar que aquest setembre no pagaria les nòmines als treballadors, per poder pagar als proveïdors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut