L'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra a la comissió del Parlament.
En la denúncia es destaca que els directius es van apujar les retribucions variables en contra del criteri de la Comissió Europea.
Barcelona

El jutge investigarà els suposats sous "desproporcionats" que van cobrar Serra i Todó a Caixa Catalunya

Segons fonts judicials, el magistrat ha admès a tràmit la denúncia de la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona, tot i que no ha decidit encara si imputa Serra, Todó i cinquanta-dos membres del consell d'administració de l'entitat el 2010 per haver aprovat augments retributius malgrat la "situació crítica" de Caixa Catalunya.

RedaccióActualitzat
El jutge Josep Maria Pijuan investigarà els suposats sous "desproporcionats" que van cobrar l'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra i l'exdirector general Adolf Todó.

Segons fonts judicials, el magistrat ha admès a tràmit la denúncia de la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona, tot i que no ha decidit encara si imputa Serra, Todó i cinquanta-dos membres del consell d'administració de l'entitat el 2010 per haver aprovat augments retributius malgrat la "situació crítica" de l'entitat.

Segons la denúncia, firmada pel fiscal especial contra la corrupció i el crim organitzat Fernando Maldonado, a Caixa Catalunya -l'actual CatalunyaCaixa- han existit en els últims anys retribucions i indemnitzacions "desproporcionades i alienes a la situació real d'insolvència" de l'entitat, "sobretot quan s'han produït en un entorn de greu crisi econòmica".

Pel fiscal, els cinquanta-quatre membres del consell d'administració denunciats van aprovar augments retributius i van garantir indemnitzacions a alts càrrecs "amb un evident abús del càrrec", ja que "van fer servir els fons d'una entitat amb connotacions i transcendència públiques en benefici propi i amb un clar perjudici per a l'entitat, cosa que va contribuir a la seva greu crisi financera".

En la denúncia es destaca que els directius es van apujar les retribucions variables en contra del criteri de la Comissió Europea, que les considerava una forma inconvenient de retribuir els alts directius.
Anar al contingut