Astana

Rajoy adverteix a Mas que encara és a temps de tenir "gestos de grandesa"

Rajoy ha instat el president de la Generalitat a pensar molt bé les pròximes decisions que adoptarà al voltant a les seves aspiracions sobiranistes, perquè creu que, tot i que ha fet passos equivocats, encara hi és a temps. "Vull una Catalunya espanyola i una Espanya catalana. És el que vull i pel que plantaré cara", ha recalcat el cap de l'executiu espanyol.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és al Kazakhstan de visita oficial, però la llunyania no ha pogut evitar que li tornin a preguntar pel procés sobiranista català. En una roda de premsa a Astana, la capital, Rajoy ha instat el president de la Generalitat "a pensar-se molt" les pròximes decisions que adoptarà al voltant de les seves aspiracions sobiranistes, perquè creu que, tot i que ha fet passos equivocats, encara és a temps de tenir "gestos de grandesa".

"Vull una Catalunya espanyola i una Espanya catalana. És el que vull i pel que plantaré cara", ha recalcat el cap de l'executiu espanyol després de demanar-li que no generi falses expectatives.

Un viatge amb objectius econòmics

El viatge del president espanyol al Kazakhstan té per objectiu donar suport a empreses espanyoles amb interessos en aquest país en sectors com les infraestructures o les telecomunicacions.

Aquest dilluns, Rajoy es reuneix amb el president de l'exrepública soviètica, Nursultan Nazarbàiev, i amb el primer ministre, Serik Akhmétov. Totes dues trobades tenen com a prioritat defensar les empreses espanyoles que aspiren a aconseguir alguns dels projectes d'infraestructures que es construiran al país amb motiu de l'exposició internacional del 2017 a la capital, Astana. Entre aquests projectes hi ha la construcció del tren d'alta velocitat entre la capital i la segona ciutat del país, Almati.

El Kazakhstan és un dels grans productors de gas i petroli, i el primer productor d'urani. Aquest país s'ha convertit en un dels socis més importants de l'estat espanyol a l'Àsia Central. Des de fa uns anys, algunes empreses i entitats financeres espanyoles ja hi treballen, entre elles Talgo, Indra, Repsol o BBVA.

Demà dimarts, Mariano Rajoy es traslladarà al Japó per fer-hi una visita oficial.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut