Palma

Acaba sense acord la quarta reunió entre el govern balear i la comunitat educativa pel polèmic decret de trilingüisme

Les dues parts s'acusen d'immobilisme. La comunitat educativa retreu a l'executiu del PP que ignori la protesta multitudinària de diumenge i demana la retirada del decret de trilingüisme. El govern de Bauzá convoca una nova trobada per dimecres.

RedaccióActualitzat
La quarta reunió que han mantingut la comunitat educativa el govern balear ha acabat sense acord després de cinc hores de converses. Els sindicats han endurit la seva posició després de l'èxit de la manifestació de diumenge i tornen a exigir la retirada del decret de trilingüisme. El govern de José Ramón Bauzá, però, no canvia de posició i ha convocat una nova trobada per dimecres.

En la reunió d'aquest dilluns, els sindicats i mestres, reforçats pel seguiment d'una protesta mai vista fins ara a les Illes, han defensat que s'incentivi l'aprenentatge de l'anglès, però mitjançant el decret de mínims que encara és vigent i que permet que almenys el 50% de les classes es facin en català. Els docents han acusat el govern d'ignorar el clam del carrer.

Per la seva part, l'executiu del PP ha afirmat que la proposta de retirada del decret suposa recular 20 passes en la negociació i ha retret als docents que no s'hagin avingut a les propostes "serioses i concretes" que els ha fet el govern.

Les dues parts s'acusen d'immobilisme en un conflicte que manté aturades les classes des de fa gairebé tres setmanes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut