Barcelona

L'Institut Geològic de Catalunya dubta que s'hagi aturat l'activitat del projecte Castor

L'Institut Geològic de Catalunya qüestiona que l'empresa responsable del projecte Castor hagi aturat tota la seva activitat en el magatzem de gas davant la costa del Montsià. En declaracions a Catalunya Informació, el cap del servei de sismologia de l'Institut, Xavier Goula, ha dit que no es pot descartar que hi hagi nous moviments sísmics, que serien preocupants si pugen mig grau més d'intensitat.

RedaccióActualitzat
El cap del Servei de Sismologia de l'Institut Geològic de Catalunya, Xavier Goula, ha explicat, en declaracions a Catalunya Informació, que hi ha dubtes que l'empresa Castor hagi aturat totes les seves operacions en el magatzem de gas que està gestionant a la costa de les Terres de l'Ebre: "La qüestió no és simple. Aquí hi ha un punt molt clar, i és que s'ha de dir a l'empresa que pari absolutament qualsevol activitat. Tenim dubtes que realment sigui així. El gas es pot injectar i es pot extreure. Aquesta és la sospita que estem tenint".

L'empresa Castor ja ha negat que estigui fent cap activitat al magatzem submarí de gas que té a Vinaròs. Fonts de la companyia asseguren que només hi estan fent feines de manteniment.

El cap del Servei de Sismologia ha afegit que hi pot haver nous terratrèmols i que serien preocupants si se n'incrementa la intensitat: "Si augmentés mig grau més la magnitud, començaríem a estar en el límit del que pot ser una mica delicat per a les construccions." Segons Goula, els moviments sísmics naturals no han de preocupar a Catalunya, però els induïts com aquests, per l'activitat del projecte Castor, acceleren els processos.

Des de l'Institut Geològic espanyol, el seu director, Emilio Carreño, ha admès a "El matí de Catalunya Ràdio" que estan sorpresos pels sismes que hi ha a les Terres de l'Ebre després que l'empresa que gestiona el projecte Castor ha deixat d'injectar gas: "Segons l'empresa, es van parar aquestes operacions el 16 de setembre. En aquests processos, que també s'han fet en altres països, generalment l'activitat pot durar uns dies. Aquí el que ha sorprès una mica és que l'activitat ha continuat al llarg de dues setmanes més i que també ha anat augmentant una mica la magnitud d'aquests terratrèmols".

De moment, la Generalitat, a través del seu delegat a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès, ha exigit la paralització total de les operacions de l'empresa Castor.
Anar al contingut