Madrid

L'Audiència Nacional obre diligències per investigar el segrest del periodista Marc Marginedas a Síria

El jutge Pedraz ha demanat a la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional que l'informi puntualment de les seves indagacions sobre el cas. Marginedas va ser segrestat per jihadistes a principis de setembre a Síria.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha obert diligències per investigar el segrest del reporter de guerra català Marc Marginedas, desaparegut a principis de setembre a Síria. Pedraz s'ha fet càrrec de la investigació després de rebre un informe de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional. El magistrat ha designat aquesta comissaria perquè investigui el cas, i li ha demanat que l'informi puntualment de les seves indagacions i que ho comuniqui a la resta de forces de seguretat que porten la causa.

L'última vegada que Marginedas es va posar en contacte amb la redacció del seu diari, "El Periódico", va ser el 4 de setembre. Uns dies després va ser quan el diari va decidir finalment fer pública la retenció del seu corresponsal per deixar clar als segrestadors que Marginedas no és un espia sinó un informador. Segons el rotatiu, el seu enviat especial a Síria viatjava en cotxe amb un xofer quan va ser interceptat per combatents jihadistes als voltants de la ciutat de Hama, a l'oest de Síria.
Anar al contingut