Les vendes d'automòbils revifen.
Les vendes d'automòbils revifen.
Madrid

Les matriculacions de turismes al setembre pugen més d'un 30% a Catalunya i un 28,5% al conjunt de l'Estat

En el conjunt d'Espanya, les matriculacions han pujat un mica menys, un 28,5%, amb 45.175 unitats venudes, respecte al setembre de 2012. Aquesta millora s'atribueix al Pla PIVE 3 i es justifica sobretot perquè al setembre de l'any passat les vendes van ser molt baixes per l'entrada en vigor de la pujada de l'IVA, segons les associacions de fabricants i venedors de vehicles.

RedaccióActualitzat
Forta pujada de les vendes de cotxes al setembre. A Catalunya, s'han venut 7.896 automòbils aquest setembre i les matriculacions de turismes han augmentat un 30,1% respecte al setembre de 2012. En el conjunt d'Espanya, les matriculacions han pujat un mica menys, un 28,5%, amb 45.175 unitats venudes, segons les dades de les associacions de fabricants i venedors de vehicles.

Aquesta millora s'atribueix al Pla PIVE 3 i es justifica, segons les associacions Anfac, Faconauto i Ganvam, sobretot perquè al setembre de l'any passat les vendes van ser molt baixes per l'entrada en vigor de la pujada de l'IVA.

Les compres de turismes particulars han augmentat un 69,4% al setembre, mentre que els vehicles d'empresa segueixen en xifres negatives, tot i que la caiguda és més moderada que en mesos anteriors, d'un 10,9%. Els turismes més venuts al setembre han estat el Volkswagen Golf, el Citroën C4 i el Peugeot 308.

Durant aquest mes de setembre, Catalunya ha estat la segona comunitat de l'estat espanyol on s'han matriculat més turismes. Al davant hi ha la de Madrid, amb 10.447 operacions però amb un augment de només el 5%. Des del gener, Catalunya també és la segona comunitat amb més operacions: 82.939. En qualsevol cas, de gener a setembre l'evolució de les vendes de cotxes és força més moderada. L'augment respecte al mateix període de l'any anterior és de l'1,9%.
Anar al contingut