Obres d'instal·lació de la plataforma de pous del projecte Castor. (Foto: ACN)
Obres d'instal·lació de la plataforma de pous del projecte Castor. (Foto: ACN)
Barcelona

Protecció Civil descarta un terratrèmol de gran magnitud arran de l'activitat de la planta Castor

Missatge de tranquil·litat davant l'augment del neguit després de tres nits seguides de terratrèmols arran de l'activitat de la planta de gas Castor, davant de la costa del nord del País Valencià. L'últim, aquesta matinada, ha estat el de més intensitat, de fins a 4,2 graus a l'escalar de Richter i s'ha notat en diverses poblacions de la zona.

RedaccióActualitzat
Missatge de tranquil·litat de Protecció Civil a la població de les Terres de l'Ebre, on el neguit ha anat en augment després de tres nits seguides de terratrèmols arran de l'activitat de la planta de gas Castor, davant de la costa del nord del País Valencià. L'últim, aquesta matinada, ha estat el de més intensitat, de fins a 4,2 graus a l'escalar de Richter i s'ha notat en diverses poblacions de la zona.

Malgrat l'augment d'activitat sísmica, Protecció civil descarta que hi hagi un terratrèmol de gran magnitud, ja que els sismes es produeixen en una falla a l'interior del mar. Els terratrèmols d'aquests últims dies, ahir mateix n'hi va haver 3, tenen l'origen en les proves al magatzem de gas submarí Castor, situat al davant d'Alcanar.

Tot i que la setmana passada el Ministeri d'Indústria va ordenar parar l'activitat de la planta, els experts no saben quan s'aturaran aquests moviments sísmics. La Generalitat sospita que la plataforma continua injectant gas.
Anar al contingut