El ministre d'Indústria, José Manuel Soria.
El ministre d'Indústria, José Manuel Soria.
Madrid

Soria confirma la versió de l'empresa que la injecció de gas a la planta Castor està aturada

El Ministeri d'Indústria ha confirmat la versió de l'empresa, tot i que es mostra preocupat pel que està passant i ho estan investigant. Segons el ministre Soria, en aquests moments s'estudia si hi ha "una relació de causa-efecte entre el 'gas matalàs' i aquests microsismes". De moment, però, "no hi ha constància científica" d'aquesta relació.

RedaccióActualitzat
El ministeri d'Indústria ha confirmat la versió de l'empresa que la injecció de gas a la planta Castor en el subsòl marí de la costa d'Alcanar, la Ràpita i Vinaròs està aturada. "En aquests moments, s'ha cessat, per ordre ministerial, tota activitat que tingui a veure amb la injecció de 'gas matalàs'", ha assegurat el ministre José Manuel Soria, mentre que fonts de la companyia asseguren que només hi estan fent feines de manteniment.

Tot i això, el govern espanyol es mostra preocupat pel que està passant i ho estan investigant. En aquest sentit, Soria ha recordat que l'executiu ja va adoptar dijous passat una "resolució per aturar tota injecció addicional de 'gas matalàs' al magatzem subterrani de gas conegut com a Castor" davant la costa del Montsià després dels moviments sísmics que hi ha des del 10 de setembre.

Aquest últims dies, ha explicat el ministre, s'ha mantingut en contacte permanent amb l'Institut Geogràfic Nacional i l'Institut Geològic, que estudien si hi ha "una relació de causa-efecte entre aquest 'gas matalàs' i aquests microsismes". No obstant això, ha admès, ara per ara "no hi ha constància científica" d'aquesta relació, tot i que és molt plausible.

Sigui com sigui, pel ministeri, s'han dut a terme tots els estudis sobre activitat sísmica i no es té constància que n'hi hagués cap que fos necessari i no es fes. Soria ha explicat també que està en contacte amb la Generalitat, la delegació del govern i l'empresa.
Anar al contingut