Madrid

L'atur puja a Catalunya en 9.253 persones al setembre i en 25.572 persones al conjunt de l'Estat després de sis mesos de caigudes

Segons el Ministeri de Treball, l'atur ha pujat a Espanya en 25.572 persones al setembre i el nombre total de parats se situa ara en 4.724.355. A Catalunya, l'atur ha pujat en 9.253 persones i ara hi ha 620.911 parats.

RedaccióActualitzat
Quan fa unes hores que el president espanyol, Mariano Rajoy, va avançar que l'atur ha pujat aquest setembre, però menys que fa un any, les dades oficials ho han confirmat. Segons dades del Ministeri de Treball, l'atur ha pujat a Espanya en 25.572 persones al setembre, el 0,54%, i el nombre total d'aturats se situa ara en 4.724.355 persones al conjunt de l'estat. D'aquesta manera, es trenca la ratxa de sis mesos consecutius a la baixa que havia sumat l'atur. En aquests primers nou mesos de l'any, segons dades del govern espanyol, l'atur ha caigut a Espanya en 124.368 persones, la baixada acumulada més important des del 2006.

A Catalunya, l'atur també ha tornat a augmentar, però aquest cop l'increment ha estat més baix que en els darrers anys. En concret, aquest setembre ha augmentat en 9.253 persones respecte al mes anterior, un 1,51% d'aturats més, de manera que el nombre total de parats s'ha situat en 620.911 persones. Respecte al setembre de l'any passat, les persones registrades al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) han disminuït d'11.546 persones, l'1,83% menys.

L'atur ha baixat en l'agricultura, la indústria i la construcció, i, en canvi, ha pujat en els serveis, pel final de la temporada turística, i entre el col·lectiu que busca la primera feina. Pel que fa als contractes, només un 7,7% dels que es van fer van ser indefinits i d'aquests, la meitat van ser a temps complet i la resta, a temps parcial.

Sense concretar-ne els detalls, Mariano Rajoy ha avançat les xifres davant un grup d'empresaris de tots dos països a Tòquio, on està de viatge oficial, i ha assegurat que "és la millor dada d'atur d'un setembre des de fa molts anys".

Segons el president espanyol, les dades serien conseqüència de la reforma laboral aprovada pel seu govern. Rajoy, que ha admès l'increment de la xifra de parats, veu en la menor pujada una demostració de recuperació de l'economia espanyola. Tot i això, insisteix que la prioritat continua sent la creació de llocs de treball.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut