Barcelona

Raimon, Julian Barnes, Carme Riera o Juan Antonio Bayona, premis internacionals Terenci Moix

Els actors Lluís Homar i Eduard Fernández van ser premiats a duo per "Adreça desconeguda", Maribel Verdú i Lluís Pasqual van recollir premis simbòlics i Frederic Amat va ser reconegut per la seva trajectòria com a escenògraf.

RedaccióActualitzat
Emocions, reivindicacions i reflexions de tota mena han estat presents en els parlaments de la desena de creadors de les lletres, el teatre, el cinema o la música que aquest dimarts a la nit han estat presents en l'acte de lliurament dels premis internacionals Terenci Moix, que s'ha fet al Palau de la Música Catalana, a Barcelona.

El cantautor Raimon, premi a la trajectòria musical pels seus cinquanta anys de carrera, s'ha emocionat amb el record de Terenci Moix i amb les seves cançons interpretades pel cor infantil de l'Orfeó Català. Carme Riera, premiada per la novel·la "Temps d'innocència", ha volgut compartir el premi amb la també escriptora Montserrat Roig, vint-i-dos anys després de la seva mort.

El reporter John Lee Anderson, guardonat en la categoria literària de crònica per la seva feina a "The New Yorker", ha denunciat la violència contra els periodistes a Síria: "Companys de treball que, com jo, han anat a fer reportatges a Síria i els han segrestat. Vull fer un momentet de silenci en honor d'aquests col·legues", ha dit potser pensant en el corresponsal Marc Marginedas.

L'escriptor Julian Barnes, a qui reconeixien el conjunt de la seva trajectòria literària, ha destacat la potència editorial de Barcelona, l'única ciutat europea on té dos editors: "Hi tinc Arcàdia, la meva editorial catalana, i Anagrama, la meva editorial en castellà".

I també han rebut premi els actors Lluís Homar i Eduard Fernández, distingits a duo per l'obra teatral "Adreça desconeguda". Distès i de bon humor, Homar ha expressat que vol veure ben lluny el ministre de Cultura espanyol. "Hem de fer moltes coses. Per exemple, al senyor Wert, avui m'imaginava que el ficàvem en un canó d'aquells de circ i que l'enviàvem molt lluny, que anava a parar fora. És a dir, que surti de la Península", ha desitjat.

El premi simbòlic d'un euro també el van rebre l'escenògraf Frederic Amat, l'assagista Philipp Bloom, el dramaturg Lluís Pasqual, el director Juan Antonio Bayona i l'actriu Maribel Verdú.

L'acte es va tancar amb unes paraules del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, recordant la vida i obra de Terenci Moix. Anna Maria Moix, germana de l'escriptor i presidenta del jurat, no va poder assistir a l'acte per problemes de salut.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut