Imatge de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda. (Foto: ACN)
L'empresa havia ofert un calendari per pagar el que deu als treballadors. (Foto: ACN)
Barcelona

UGT i CCOO convoquen una vaga indefinida a partir del 13 d'octubre a Panrico per reclamar que els paguin la nòmina del setembre

L'endemà de saber que Panrico ha sol·licitat el preconcurs de creditors amb l'objectiu de "protegir la companyia", els sindicats UGT i CCOO han convocat una vaga indefinida, a partir del 13 d'octubre, per reclamar que els paguin la nòmina del setembre.

RedaccióActualitzat
L'endemà de saber que Panrico ha sol·licitat el preconcurs de creditors amb l'objectiu de "protegir la companyia", els sindicats UGT i CCOO han convocat una vaga indefinida, a partir del 13 d'octubre, per reclamar que els paguin la nòmina del setembre. Precisament, per a aquest dijous hi ha convocada una reunió al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC) entre els representants sindicals i la direcció de Panrico per tractar si l'empresa té prou capacitat per pagar aquestes nòmines. Una reunió que podria modificar la convocatòria de vaga si s'arriba a un acord per abonar les mensualitats.

Fonts de CCOO han explicat que la vaga es convoca només per reclamar el pagament de la nòmina del setembre. Per la seva banda, UGT ha explicat en un comunicat que mentre els seus representants estaven reunits per discutir un calendari de mobilitzacions, es van assabentar que l'empresa presentaria el preconcurs de creditors per un missatge de WhatsApp.

Unes mobilitzacions, ha volgut matisar UGT, per defensar els interessos i drets dels treballadors i amb l'objectiu que "no tinguessin efecte negatiu amb vista a l'exterior, i no empitjorar encara més la imatge d'aquesta empresa, bastant deteriorada des que el nou conseller delegat va prendre possessió".

El fabricant de les marques de "Donuts" i "Bollycao" va sol·licitar aquest dimarts a Barcelona el preconcurs de creditors , segons diuen, per protegir la companyia, que havia començat a patir la congelació de les línies de circulants i la dels proveïdors de sucre, oli, farina i ous. Segons Panrico, l'objectiu de la mesura és generar el marc idoni per protegir el futur de la companyia i totes les parts involucrades en la seva operativa: treballadors, proveïdors, bancs i clients, i en un exercici de prudent administració.

Tot plegat quan fa uns dies que Panrico va anunciar la necessitat de reduir en 1.914 persones la plantilla, que endarreriria el pagament de la nòmina de setembre i que vol rebaixar els sous entre el 35 i el 45%, uns salaris que, segons fonts del sector, estan un 32% de mitjana per damunt dels convenis provincials.
Anar al contingut