Bancs destrossats per l'explosió de l'artefacte. (Foto: EFE)
Destrosses provocades per l'explosió. (Foto: EFE)
Saragossa

Un artefacte explota a la basílica del Pilar de Saragossa sense causar ferits ni destrosses

Un artefacte ha esclatat a la basílica del Pilar quan estava oberta al públic. Tot i això, només una dona ha tingut lesions al timpà, i no hi ha hagut destrosses importants. La policia sospita que radicals d'extrema esquerra estarien darrere de la col·locació de l'explosiu, en una bombona de càmping gas. Un testimoni ha vist dos joves fugint de l'església.

RedaccióActualitzat
La policia creu que un grup d'extrema esquerra està al darrere de l'explosió d'un artefacte aquest dimecres a la basílica del Pilar a Saragossa. La bomba ha esclatat  pocs minuts abans de les dues del migdia i no ha causat ferits greus -només una dona té lesions en un timpà- ni destrosses importants, segons han confirmat fonts policials. Les mateixes fonts han indicat que l'artefacte era una bombona de càmping gas i que estava col·locat al costat de l'orgue.

En el moment de l'explosió, la basílica estava oberta al públic. Alguns testimonis han explicat que han sentit l'explosió i han vist fumera a la porta de l'església. No hi hagut, però, escenes de pànic i el desallotjament del recinte s'ha fet de forma ordenada. Els únics que han sortit corrents de la basílica són dos joves que ha pogut veure el portaveu d'IU a l'Ajuntament de Saragossa, José Manuel Alonso.

La Policia Nacional ha acordonada la zona mentre han treballat els Tedax, els experts en la desactivació d'explosius, que han descartat l'existència de cap altre artefacte a l'àrea.

Fonts de l'arquebisbat de Saragossa han explicat que l'església té càmeres de seguretat però que no estaven operatives en el moment dels fets. S'espera que la basílica reobri aquest dijous.

La policia sospita que l'explosiu l'haurien col·locat a la basílica radicals d'extrema esquerra perquè el "modus operandi" correspon amb el patró d'actuació d'aquests grups.

No és la primera vegada que explota un artefacte en un edifici religiós, El passat 7 de febrer la policia va desactivar a la catedral de la Almudena de Madrid un artefacte composat per un detonador i 1.200 grams d'explosius, que havien col·locat un grup anarquista autoanomenat Comando Insurreccionalista Mateo Morral".
 
Anar al contingut