Josep Fèlix Ballesteros, entrevistat a "Els matins".
Josep Fèlix Ballesteros, entrevistat a "Els matins".
Sant Joan Despí

Ballesteros recorda la proximitat de Vandellòs i des de les centrals llancen un missatge de tranquil·litat

La direcció de les centrals assegura que les plantes estan preparades per suportar terratrèmols molt més forts. Des de l'Associació Nuclear d'Ascó i Vandellòs asseguren que els seus sismògrafs no han detectat risc i no s'ha activat cap sistema d'alerta.

RedaccióActualitzat
La preocupació per la crisi sísmica que, sobretot de nit, s'està manifestant a la costa de les Terres de l'Ebre i del Baix Maestrat augmenta, i el to de les crítiques també, sobretot entre els alcaldes de les poblacions més pròximes. Després que aquesta nit s'ha tornat a superar la magnitud 4 en un dels moviments, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha solidaritzat amb els alcaldes de l'Ebre, i ha declarat en una entrevista al programa "Els matins" que creu que s'ha de suspendre la llicència al magatzem de gas Castor.

"No vull ser alarmista, però entre l'Ebre, la Sénia i el Penedès hi ha una central nuclear, la de Vandellòs. Malgrat que Ballesteros s'ha mostrat convençut que la central és segura, ha afirmat que la situació exigeix "analitzar amb profunditat el que està passant".

Ascó i Vandellòs no han detectat res

En aquest sentit, des de les centrals ja s'ha llançat un missatge de tranqui·litat. La direcció de les centrals assegura que les plantes estan preparades per suportar terratrèmols molt més forts. Des de l'Associació Nuclear d'Ascó i Vandellès asseguren que els seus sismògrafs no han detectat risc i no s'ha activat cap sistema d'alerta.

Segons les mateixes fonts, la base de disseny de les centrals permet suportar acceleracions del terreny de 0,2 g abans de portar el reactor a parada segura. Aquesta xifra equival a terratrèmols de més de 7 graus a l'escala MSK, que en té 12. Malgrat tot, l'última revisió dels sistemes de seguretat de les centrals després de Fukushima obliga les centrals a augmentar aquesta xifra a 0,3 g
Anar al contingut