Filera d'alguns dels cadàvers recuperats després del tràgic naufragi.
En el naufragi van perdre la vida 366 persones.
Lampedusa

Almenys 130 immigrants morts en naufragar una barcassa a Lampedusa

Se sospita que les víctimes podrien arribar a 300.

RedaccióActualitzat
Les víctimes en el naufragi d'una barcassa a prop de l'illa italiana de Lampedusa no para d'augmentar. El balanç oficial comptabilitza almenys 130 morts, però els equips d'emergències sospiten que s'arribaran als 300. El buc del vaixell ha estat localitzat a 47 metres de profunditat i estan treballant-hi submarinistes dels Bombers i de la Guàrdia Costanera.

En total, a l'embarcació hi viatjaven 500 persones. D'aquestes, 150 han estat rescatades i almenys 200 continuen desaparegudes. Entre els morts hi ha diversos nens i una dona embarassada. La majoria dels immigrants procedien de Somàlia i Eritrea.
 
Entre els supervivents del naufragi hi ha una persona que podria ser el traficant que els traslladava i que ha estat detingut. Els supervivents que viatjaven en la barcassa han explicat que feia moltes hores que eren a alta mar i que no aconseguien mantenir contacte amb les autoritats per ser rescatats. Per això han decidit fer foc per poder ser localitzats, però l'embarcació s'ha incendiat i molts s'han tirat al mar.

"Un horror continu"

L'alcaldessa de l'illa ha manifestat el seu pesar i la seva impotència per aquesta "tragèdia terrible". "Prou! Què esperem? Què més esperem? És un horror continu", ha declarat Giusi Nicolini, en referència a les arribades constants d'embarcacions amb immigrants a Lampedusa procedents de les costes del nord d'Àfrica.

Nicolini ha explicat que després d'encendre el foc a bord, "han acabat tots a l'aigua. Sembla que alguns pesquers han passat i han seguit el seu camí sense ajudar-los". "Si això és cert, s'haurà d'aclarir".

A més, aquesta tragèdia ha passat hores després que una altra embarcació amb 463 immigrants ha estat remolcada fins el port d'aquesta illa, el centre d'acollida de la qual dimecres ja atenia unes 700 persones.

Des de que va comenzar l'any fins a principis de setembre, prop de 22.000 immigrants han arribat a les costes de les illes de Lampedusa i Sicília i a les regions de Calàbria i Apúlia, segons dades de Save the Children Italia.
Anar al contingut