L'Hospitalet de Llobregat

Ple de gom a gom a la presentació de l'associació Súmate, formada per castellanoparlants a favor de la independència

El barri de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, ha estat l'escenari del primer acte de l'associació, formada majoritàriament per ciutadans del Baix Llobregat, molts dels quals nascuts fora de Catalunya, que estan a favor de la independència.

RedaccióActualitzat
El barri de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, ha estat l'escenari de la presentació aquest dijous de l'Associació Súmate. En un local ple a vessar, el president de l'associació, Eduardo Reyes, ha explicat que pretenen fer arribar el debat sobiranista i els arguments independentistes als catalans castellanoparlants que, per diverses circumstàncies, se'n mantenen al marge.

Súmate està formada majoritàriament per ciutadans del Baix Llobregat, molts dels quals nascuts fora de Catalunya, que estan a favor de la independència. Abans de la presentació d'aquest dijous, l'entitat s'ha donat a conèixer amb un vídeo en què alguns dels seus membres expliquen els seus testimonis i els motius que els porten a apostar pel sobiranisme. En només cinc dies, el vídeo ha aconseguit més de 120.000 visites a Internet.

Reyes ha explicat que la iniciativa ha sorgit d'un grup d'amics i ha assegurat que l'èxit els "desborda". "Cap de nosaltres era independentista, però cada dia tenim nous motius", ha explicat el president de l'associació, que creu que "el millor és que marxem perquè deixin de tractar-nos com una colònia".

Súmate assegura que aposta per una Catalunya independent perquè afavoriria les classes amb menys recursos, entre les quals hi ha les grans bosses d'immigració de l'àrea metropolitana de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut