Rams de flors i joguines a la pista forestal on va ser trobada Asunta. (Foto: EFE)
Rams de flors i joguines a la pista forestal on va ser trobada Asunta. (Foto: EFE)
Santiago de Compostel·la

Troben dosis elevades d'un ansiolític en el cos d'Asunta

Les anàlisis toxicològiques han revelat que el cos de la nena presentava dosis elevades de Lorazepam, un tranquil·litzant de la família dels benzodiazepínics que es fa servir per tractar estats d'ansietat, sempre amb prescripció mèdica.

RedaccióActualitzat
Les anàlisis toxicològiques fetes per l'Institut Nacional de Toxicologia han revelat dosis elevades d'un ansiolític en el cos d'Asunta Basterra, la nena de 12 anys que va ser trobada morta en una pista forestal als afores de Santiago de Compostel·la la matinada del 22 de setembre.
 
Fonts pròximes al cas han informat que es tractaria de Lorazepam, un tranquil·litzant de la família dels benzodiazepínics que es fa servir per tractar estats d'ansietat, sempre amb prescripció mèdica.
 
Els pares es neguen a col·laborar en una "reconstrucció parcial" dels fets

Mentrestant, aquest divendres al matí s'ha fet una "reconstrucció parcial" dels fets que s'havia de fer davant la mare de la nena. Per aquest motiu, Rosario Porto ha estat traslladada de la presó de Teixeiro a la capital gallega, però tant ella com Alfonso Basterra s'han negat a participar-hi fins que no s'aixequi el secret de sumari.

De fet, l'advocat de la dona ja ha recomanat a la seva clienta que no participi en la reconstrucció fins que no disposi de totes les dades referents als fets que se li imputen.
 
Dijous, el jutge va traslladar a les parts els arguments que han motivat l'ingrés a presó dels pares de la víctima. Segons les fonts, s'hi aportarien "dades concloents" sobre l'autoria del crim.
Anar al contingut