El ministre Soria, en roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
El ministre Soria, en roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Madrid

Indústria indica que els experts veuen una "probabilitat alta" que hi hagi "relació directa" entre l'activitat de Castor i els sismes

El ministre José Manuel Soria considera que "el risc de moviments sísmics rellevants és limitat" i que "el govern està totalment preparat per actuar davant de qualsevol situació".

RedaccióActualitzat
El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha reconegut que els experts consultats pel ministeri veuen una "probabilitat alta d'una relació directa" entre les injeccions de gas del Projecte Castor amb el conjunt de moviments sísmics que s'han experimentat en la zona costanera de Vinaròs pròxima al magatzem.

Pel que fa a les mesures d'Indústria, Soria ha indicat que les injeccions de gas han quedat paralitzades fins que hi hagi una garantia de seguretat per a la població del 100%. El ministeri ha dit que l'activitat de la planta està aturada des del passat 26 de setembre i que així continuarà fins que tinguin garantia que no hi ha cap perill.

Això, malgrat que ha afirmat que l'Institut Miner i els experts consideren en un informe que "el risc de moviments sísmics rellevants és limitat".

I en un nou missatge tranquil·litzador, el ministre d'Indústria ha assegurat que "el govern espanyol està totalment preparat per actuar davant de qualsevol tipus de situació".

El ministre Soria també ha dit que s'instal·laran dos sismògrafs més a la zona per tenir dades més ajustades del que està passant, i que un equip interministerial farà un seguiment diari, malgrat que ha exposat que de moment Catalunya i el País Valencià han activat plans de sismicitat, però ho han fet amb el nivell més baix, el zero, perquè en opinió dels tècnics la situació no és preocupant com per elevar el grau d'aquests plans.

Soria també ha insistit que el procediment per obrir el magatzem de gas es va seguir correctament.
Anar al contingut