Els representants dels sindicats d'ensenyament i de l'Assemblea de Docents en una imatge d'arxiu.
Els representants dels sindicats d'ensenyament i de l'Assemblea de Docents en una imatge d'arxiu.
Palma

Els mestres de Mallorca, Menorca i Eivissa suspenen la vaga, a l'espera de com evolucionin les negociacions

Els mestres canvien l'estratègia en contra el decret del trilingüisme. Els docents subratllen que "en cap cas es desconvoca la vaga, perquè el conflicte continua". A Formentera, els professors han votat a favor de continuar les aturades.

RedaccióActualitzat
Els mestres de les Illes canvien l'estratègia en contra del decret del trilingüisme. El professorat de Mallorca, Menorca i Eivissa ha decidit en assemblea suspendre temporalment la vaga indefinida a escoles i instituts. El professorat de Formentera, en canvi, ha votat mantenir les aturades.

Els primers a suspendre la vaga han estat els mestre de Mallorca aquest divendres i per una àmplia majoria. Aquest dissabte al matí s'hi han sumat els docents d'Eivissa i Menorca. A Formentera, en canvi, la votació ha estat favorable a continuar la vaga tot i que han anunciat que se sumaran a les mesures i iniciatives que emprenguin les altres assemblees territorials.

Segons ha informat el secretari general del sindicat STEI, Biel Caldentey, aquesta suspensió temporal de la vaga indefinida no implica que dilluns que ve ja es vagi a les aules perquè "ja veurem quan s'anuncia oficialment". En aquest sentit, ha indicat que el que es vol és negociar i "arribar a un acord satisfactori".
 
Perquè els docents decideixin quan tornaran a les aules cal, segons Caldentey, "coordinar-se" amb les assemblees de les altres illes. Segons ha dit, el que sí que es reserven és el dret a "reprendre aquesta vaga indefinida" quan ho considerin oportú.

No es tracta d'una "desconvocatòria"

L'Assemblea de Docents va començar la vaga el 16 de setembre. Ara, els docents han remarcat que es tracta d'una "suspensió" i no d'una "desconvocatòria", perquè quan tornin a les aules no acceptaran el trilingüisme, és a dir, el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) que la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats vol començar a aplicar aquest curs 2013-14, i que ha estat el motiu d'una manifestació històrica i sense precedents a les illes.

El sindicat CCOO ha considerat que la "treva és la posició més responsable i necessària per continuar lluitant i negociant".

Dilluns a les 11 es tornaran a reunir els sindicats i l'Assemblea de Docents amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, després que aquest divendres la trobada va concloure un cop més sense cap acord.
Anar al contingut