Protesta de treballadors públics en contra de la retallada de la paga extra.
CCOO ha exigit als rectors i a les gerències de les universitats que acatin la sentència.
Barcelona

El TSJC obliga a tornar part de l'extra també a professors universitaris

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a tornar una part de la paga extra de desembre de 2012 suprimida tant al personal administratiu com els professors contractats de les universitats catalanes.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga a tornar una part de la paga extra de desembre de 2012 suprimida tant al personal administratiu com els professors contractats de les universitats catalanes. Així ho ha establert l'alt tribunal català en un aclariment de la seva sentència del mes d'agost passat, que reconeixia el dret del personal d'administració i serveis laboral de les universitats catalanes a cobrar la part proporcional de la paga extra de desembre meritada fins al 15 de juliol de 2012, quan el govern va aprovar la supressió d'aquesta retribució als funcionaris i empleats públics.

El TSJC estimava parcialment en aquesta sentència una demanda de conflicte col·lectiu interposada pels sindicats CCOO i UGT de les universitats públiques catalanes: UAB, UB, UPC, UPF, UDG, Udll i URV. El sindicat CCOO va demanar posteriorment un aclariment de la sentència perquè el TSJC es pronunciés sobre si la seva sentència afectava també al personal docent que no forma part del col·lectiu de funcionaris.

En el seu aclariment, l'alt tribunal català estableix que la part proporcional de la paga extra ha de retornar-se no només al personal administratiu (PAS) sinó també al personal docent investigador (PDI), col·lectius que sumen prop de 15.000 treballadors en les universitats públiques catalanes.

En un comunicat, el sindicat ha exigit als rectors i a les gerències de les universitats que acatin la sentència i "no prolonguin inútilment una batalla jurídica perduda per endavant", per la qual cosa els insten a iniciar de forma immediata la negociació per fixar les dates d'execució de la sentència.

CCOO demana també que s'inclogui en aquesta negociació al personal funcionari de la universitat, ja que el TSJC té ara pendent de resoldre un altre recurs contenciós administratiu presentat per aquest col·lectiu en els mateixos termes que el dels treballadors interins.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut