Regne Unit

Channel 4 presenta "Sex Box", un programa polèmic en que una parella té relacions sexuals en una caixa al plató

Tenen 35 minuts per tenir relacions sexuals, en directe, davant les càmeres de televisió. Dilluns s'estrena a la Gran Bretanya un programa que ha aixecat polseguera abans que hagi sortit a les pantalles. La base de "Sex Box", aquest és el nom del programa, és un cub en un plató de televisió on es convida parelles a tenir relacions sexuals i després parlar-ne obertament.

RedaccióActualitzat
L'última aposta de la cadena britànica Channel 4 i ha aixecat polèmica fins i tot abans que comenci a emetre's. El nou programa, que es diu "Sex Box", consisteix a fer que una parella entri en una caixa, mantinguin una relació sexual i immediatament després surtin i en parlin francament amb la presentadora del programa, Mariella Frostrup, i a un equip d'experts en sexe reconeguts internacionalment i davant d'espectadors convidats al plató.

A la parella que manté la relació dins la caixa no la veu ningú, no hi ha cap càmera que els gravi i està insonoritzada, però pot sentir una lleugera pressió escènica tenint en compte que a fora els esperen la presentadora, els experts i tot el públic del plató.

Un dels participants ha explicat: "Ha estat un repte enorme i no ho tornaria a fer. Gairebé em moro".

El debat que ha suscitat "Sex Box" gira entorn de si l'objectiu del programa és parlar seriosament sobre sexe o és només una nova estratègia comercial per fer pujar les audiències.

Segons David Glover, cap de programació de Channel 4, "és un programa seriós, és part d'una campanya pel sexe real, que està pensada per ser un antídot a la pornografia. Per tant té un propòsit seriós però també és deliberadament provocatiu, és una idea divertida però amb un propòsit seriós".

Tracey Cox, experta en sexe del programa, diu que "tendim a reescriure les coses als nostres cervells, per tant si tu parles amb algú immediatament després d'haver tingut relacions, tens moltes més possibilitats d'obtenir respostes honestes i jo crec que això és una cosa que no s'havia fet abans i pot ser molt bo per introduir un debat madur sobre el sexe, cosa que ens fa molta falta en aquest país".

Vivienne Pattison, directora de Media-Watch, apunta que "ens hem de preguntar si el sexe en una caixa en un plató de televisió és gaire real. Jo diria que probablement és tan irreal com et puguis imaginar i dubto que puguin arribar a tenir un debat imparcial i representatiu sobre les relacions sexuals en un ambient tan artificial".

No és la primera vegada que Channel 4 provoca polèmica amb nous formats televisius. Si "Sex Box" passa a la història com una provocació o aporta alguna cosa més es veurà a partir d'aquest dilluns a la Gran Bretanya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut