Tàrrega

Detingut un jove de 18 anys que hauria matat una noia de 14 a Tàrrega

El jove sembla que s'ha entregat a la policia i ha confessat haver mort la seva xicota. Els Mossos investiguen la relació dels dos joves i les circumstàncies de l'agressió.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han detingut un noi de 18 anys com a presumpte autor de la mort de la que seria la seva xicota, de 14, a Tàrrega. Segons les primeres informacions, l'homicidi ha passat al domicili de la noia i la seva família, situat al número 5 del carrer Joan Maragall.

El jove sembla que s'ha entregat a la policia i ha confessat el crim. La noia sembla que ha mort després de rebre diverses punyalades amb una arma blanca.

Segons fonts pròximes a la investigació, els agents investiguen la relació dels dos joves, perquè no tenen confirmat que fossin parella.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha assegurat al 324, citant fonts policials, que la principal hipòtesi és que es tracta d'un nou cas de violència de gènere. "Desafortunadament, casos de violència domèstica n'hi ha per totes bandes i ara ens ha tocat a nosaltres", ha lamentat l'alcaldessa.

La víctima és d'una família molt coneguda de Tàrrega, néta d'un conegut professor d'institut del municipi i neboda d'un regidor de la població pròxima de Ciutadilla.

D'altra banda, el detingut és germà d'un altre jove de 22 anys condemnat fa poc a 12 anys de presó per temptativa d'homicidi. El jove va ser condemnat després d'haver apunyalat dos germans arran una discussió en una festa de Cap d'Any en un pub de Tàrrega el 2012, segons ha explicat Perelló.

Dos dies de dol

El consistori ha convocat un ple extraordinari d'urgència aquest dimarts que tenia un únic punt del dia: condemnar la mort. A la 1 s'ha fet una concentració a la plaça Major i també s'han decretat dos dies de dol oficial i s'han convocat accions de protesta als centres escolars de Tàrrega.

El govern, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), ha condemnat enèrgicament l'homicidi i ha volgut expressar el seu condol a la família de la víctima. Davant d'aquests fets, la presidenta de l'Institut Català de la Dona ha reiterat que la lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una "prioritat" pel govern i ha destacat que "existeix el miratge que estem en una societat igualitària, quan això no és cert, i tampoc ho és per als joves". "I molt lamentablement són fets colpidors com el d'ahir que ens ho vénen a mostrar de la manera més brutal", ha afegit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut