Esports

Els esportistes federats hauran de passar exàmens mèdics obligatoris a Catalunya a partir de l'any que ve

Els esportistes federats hauran de passar exàmens mèdics obligatoris a Catalunya. Així ho ha confirmat a TV3 la Secretaria General de l'Esport, que espera tenir enllestida la nova normativa en els pròxims mesos. La mesura s'aplicarà a partir de l'any que ve i es podria ampliar també als participants de proves populars.

Actualitzat
El 2014 tots els esportistes federats hauran de passar una revisió mèdica obligatòria. Així ho ha confirmat a TV3 la Secretaria General de l'Esport, que espera tenir enllestida la nova normativa en els pròxims mesos. Aquesta regulació ja estava prevista en un decret del 2010, i ara està començant a prendre forma. La mesura, l'ha avançat al canal 3/24 la cardiòloga Marta Sitges, que col·labora en el projecte.

"Pensem que l'any que ve serem capaços o -seran capaços- des de la Secretaria General de l'Esport d'instaurar l'obligatorietat de la revisió mèdica en totes les llicències federatives. Segons el que ens han dit en un cent per cent pràcticament. A partir de la temporada que ve això serà així", ha explicat Sitges, responsable de la Unitat de Cardiologia Esportiva de l'Hospital Clínic.

Així es volen minimitzar els riscos a l'hora de fer esport, i unificar les proves mèdiques que ha de passar cada esportista, ja que actualment depenen de cada federació. Es tractarà d'una revisió mèdica simple, i el seu cost l'assumirà cada federat. "Amb un examen físic i una sèrie de preguntes buscant, punts importants, signes d'alarma cardiovascular, i un electrocardiograma simple ja n'hi haurà prou".

Actualment, a Catalunya hi ha uns 600.000 esportistes federats. Des de la Secretaria General de l'Esport, no es descarta que en un futur la revisió mèdica obligatòria també l'hagin de passar els esportistes no federats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut