Barcelona

Homs, sobre el cop de porta a Camacho: "Si això és diàleg, jo dec ser 'marciano'"

El portaveu i conseller de presidència ha qualificat de "xocant" i "molt inquietant" la manera com el govern espanyol ha tractat una colega de partit com Alícia Sánchez-Camacho. I valora que a Madrid "no s'han pres ni la molèstia de ser atents amb els seus propis a Catalunya".

Victòria MiróActualitzat
El portaveu del govern i conseller de presidència, Francesc Homs, ha valorat la resposta negativa immediata i contundent del govern espanyol a la proposta d'un finançament singular per a Catalunya d'Alícia Sánchez Camacho com una demostració de l'immobilisme de l'estat i la seva incapacitat per dialogar.

"Si això és diàleg, jo dec ser 'marciano'", ha dit Homs, que ha dedicat adjectius com "xocant" o "inquietant" a l'actitud del govern de Mariano Rajoy respecte a les peticions que li arriben des de Catalunya.

El portaveu ha considerat que amb la líder del PPC "no s'han pres ni la molèstia de ser atents amb els seus propis a Catalunya", i que tothom se n'ha adonat malgrat que després ella fes un intent de dissimular-ho.

"L'immobilisme és total i hi ha un nul interès a donar contingut a aquesta idea de diàleg que diuen practicar", ha conclòs Homs, que ha recordat que la proposta de Camacho era una "proposta antiga".

Homs també ha indicat que, tal com va apuntar Mas-Colell en valorar els pressupostos, el cop de porta a Camacho demostra que el govern espanyol ens hauria tractat igual si haguéssim estat "bons minyons", en referència al procés sobiranista impulsat pel govern Mas.

Però, tot i això, Homs no ha volgut respondre si donen per fet que no es permetrà la celebració de la consulta i ha reiterat que "el govern no s'anticiparà als esdeveniments".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut