Barcelona

Preacord per a l'ERO de CatalunyaCaixa: 2.153 treballadors afectats

La direcció i els sindicats de CatalunyaCaixa aproven un pla de reestructuració de l'empresa que afectarà 2.153 treballadors. L'ERO s'ha signat de matinada i després de prop de 20 hores de negociació. Les indemnitzacions seran de 30 dies per any treballat amb un màxim de 22 mensualitats, en la línia de les que es van acordar a la també intervinguda Bankia.

RedaccióActualitzat
La direcció i els sindicats de CatalunyaCaixa han pactat aquesta matinada, després de prop de 20 hores de negociació, el nombre i les condicions dels acomiadaments a l'entitat. El preacord s'ha signat per unanimitat entre tots els representants sindicals i la direcció.

Marxaran 2.153 treballadors i el criteri que prevaldrà és el de la voluntarietat d'adherir-se a unes baixes incentivades. Les indemnitzacions seran de 30 dies per any treballat amb un màxim de 22 mensualitats, en la línia de les que es van acordar a la també intervinguda Bankia. A més a més, també s'ha pactat una prima d'antiguitat i primes per voluntarietat que van dels 12.000 als 27.000 euros, en funció dels anys treballats a l'entitat.

L'acord preveu que 400 treballadors més grans de 50 anys podran acollir-se a acomiadaments voluntaris amb aquestes indemnitzacions. A més, els sindicats han forçat les negociacions per acordar mesures de flexibilitat, com reduccions de jornada i excedències temporals remunerades. D'aquesta manera, preveuen reduir el nombre d'acomiadaments forçosos.

Així, fins a 525 treballadors podran demanar una reducció de salari i jornada del 50%, amb una indemnització equivalent al 50% de la baixa incentivada. Per cada dos treballadors que s'hi adhereixen, es crearà una vacant. Pel que fa a les excedències, que s'amplien a 200 treballadors, seran per un període de tres anys, amb un sou de 12.000 euros bruts. A més, la mobilitat geogràfica tindrà caràcter temporal, fins al desembre del 2014.

A la xifra total d'afectats, s'hi han de sumar els 200 treballadors de CX Immobiliària, que, tot i el desacord dels sindicats, seran traspassats al futur comprador d'aquesta filial.

Els treballadors afectats per l'ERO seran els de les oficines de CatalunyaCaixa que hauran de tancar. En total, seran 450 oficines, 307 de fora de Catalunya i 143 de catalanes. Per als que es quedin, s'ha previst una reducció salarial del 5% a través de mesures complementàries com fins de pensions o retribucions variables.

Segons CatalunyaCaixa, aquest acord laboral li permetrà avançar en la seva reestructuració per ser més atractiva en el procés de venda. L'entitat és en mans de l'Estat des de 2011.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut