Imatge d'una manifestació el 12-O a l'avinguda Reina Maria Cristina.
Imatge d'una manifestació el 12-O a l'avinguda Reina Maria Cristina.
Barcelona

Interior prohibirà part de la manifestació convocada per la ultradreta el 12-O

El conseller l'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que denegarà el permís per a la manifestació convocada a Barcelona el 12 d'octubre per Democràcia Nacional en el tram que havia de transcórrer entre la plaça de Sants i la plaça d'Espanya. En canvi, sí que s'autoritzarà la que va de la plaça d'Espanya a Montjuïc, que es fa cada any.

RedaccióActualitzat
El conseller l'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que prohibirà la manifestació convocada a Barcelona el 12 d'octubre per Democracia Nacional en el tram que havia de transcórrer entre la plaça de Sants i la plaça d'Espanya. En canvi, sí que s'autoritzarà el tram que va de la plaça d'Espanya a Montjuïc, el que fan tradicionalment els ultradretans per celebrar la Hispanitat.

El conseller, que considera que d'aquesta manera es garanteix el dret a manifestar-se i la seguretat pública, ho ha anunciat a la sessió de control al govern que es fa al Parlament, arran d'una pregunta del diputat de la CUP David Fernández. "No n'hi ha prou que aquests convocants hagin dit aquesta setmana que recorreran al terrorisme per impedir la independència o que les seves convocatòries internes anunciïn que vénen a caçar gossos 'catalufos'?", ha preguntat Fernández.

I Espadaler li ha respost que "és evident que existeix preocupació per com es gestiona el 12-O, per part del govern i d'Interior no podia ser d'una altra manera". "D'una banda, estem davant l'exercici d'un dret fonamental; no es pot perdre mai de vista. Però també cal vetllar per qüestions d'ordre públic", ha afegit, des del seu escó. La decisió s'ha pres d'acord amb els informes dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana, que "val a dir que coincideixen", ha dit Espadaler.

També dissabte, està convocada a la plaça de Catalunya una concentració a favor de la unitat d'Espanya. El lema és "Som Catalunya, som Espanya", i té el suport de PPC, Ciutadans i UPyD.
Anar al contingut