Temps tranquil fins a la tarda

Matí estable i tarda amb canvi de temps. És hora de rescatar de l'armari roba més gruixuda. Aprofiteu el sol i les temperatures suaus del migdia perquè a la tarda s'esperen nevades molt febles i l'inici del descens fort de les temperatures al Pirineu. En paral·lel, hi haurà ruixats dispersos i tempestes a Girona i Barcelona. Tornaran les ventades als dos extrems del país.

Actualitzat
El temps canviarà molt en poques hores, de la placidesa matinal a la moguda atmosfèrica de la tarda i vespre. L'arribada a la tarda d'un sistema frontal implicarà la renovació total de l'aire sobre Catalunya, amb un refredament acusat.

La neu es deixarà veure. El matí serà molt assolellat, amb alguns núvols a la costa Brava sud i amb els ruixats dins el mar. També hi haurà boires matinals al Prepirineu, Osona i comarques de Girona. A partir de la tarda arribarà el front i l'atmosfera es mourà. Els núvols cobriran les comarques del Pirineu, amb precipitacions febles al vessant nord. La neu apareixerà a alta muntanya del Pirineu de Lleida i baixarà cap al tard fins als 1.800 metres. En paral·lel, creixeran nuvolades a les comarques de Girona que deixaran ruixats i tempestes a la tarda i que cap al vespre avançaran cap a la costa central.

Temperatures esbojarrades. Matí i migdia agradables i vespre amb fort descens tèrmic. El matí serà suau, però, compte: les mínimes del dia no es donaran com és habitual a primera hora del matí, sinó a última hora del dia. Les temperatures a alta muntanya, més sensibles als canvis tèrmics, cauran sobtadament durant la tarda i vespre fins a valors sota zero. A la resta del país la caiguda de les temperatures es donarà de cara a divendres. Temperatures mínimes fins al matí:
- La nit més freda: 1 ºC a Bonaigua (2.300 metres), Pallars Sobirà.
- La població més freda: 2 ºC a Das, Cerdanya.
- Les capitals de comarca més fredes: 5 ºC a Vielha i Sort.
- La nit més càlida: 18 ºC a Barcelona.

Les màximes pujaran una mica perquè farà més sol i els valors més elevats del dia tocaran els 28 ºC.

Ventades als dos extrems del país. La proximitat i el pas del sistema frontal reactivarà els sistemes de vents del país. El mestral bufarà durant tot el dia, amb cops de més de 70 km/h a partir de la tarda. La tramuntana apareixerà a primera hora de la tarda i es reforçarà, amb cops que poden superar els 80 km/h.

El temps de divendres i avanç del cap de setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut