Protesta contra un desnonament a Terrassa.
Imatge d'arxiu d'una protesta contra un desnonament a Terrassa.
Brussel·les

El Consell d'Europa denuncia que les retallades han provocat "un augment preocupant" de la pobresa a Espanya

És la principal conclusió d'un informe elaborat pel Consell d'Europa després d'una visita a Madrid i Sevilla el juny passat. Denuncia que les retallades pressupostàries en sanitat, despesa social i ensenyament afebleixen la protecció dels drets humans i augmenten la pobresa de les famílies de l'estat espanyol.

RedaccióActualitzat
Les retallades pressupostàries en despesa social, sanitat i ensenyament ha portat un "augment preocupant" de la pobresa a Espanya. És la principal conclusió de l'informe elaborat pel comissari pels drets humans del Consell d'Europa, Nils Muiznieks, després d'una visita a Madrid i Sevilla el juny passat.

Muiznieks ha assegurat que les retallades "han dut al preocupant increment de la pobresa de les famílies a Espanya" i que "tenen repercussions desfavorables en els drets humans", segons apareix en un comunicat.

L'organisme també ha denunciat que les mesures d'austeritat tenen un impacte especialment negatiu sobre els sectors més vulnerables com ara els nens i les persones amb alguna discapacitat. Això els empitjora les condicions de vida i les oportunitats d'inclusió social.

A Catalunya

L'informe també parla de les retallades a Catalunya. Així especifica que el pressupost de la Generalitat de suport a les famílies amb nens es va reduir un 75% el 2011.

També alerta una augment dels maltractaments i la impunitat d'algunes forces policials. Així denuncia el desallotjament violent de la plaça Catalunya el maig del 2011 per part dels Mossos i l'ús cada vegada més habitual de les bales de goma.
Anar al contingut