Barcelona

C's i el PPC abandonen el Parlament després d'una intensa discussió amb De Gispert

Els diputats dels grups de PPC i Ciutadans (C's) han abandonat aquest dijous a la tarda el ple del Parlament després de tenir una discussió amb la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, quan reclamaven parlar després d'haver acabat el debat d'una moció que demanava la destitució de la delegada del Govern, Llanos de Luna.

RedaccióActualitzat
Els diputats dels grups de PPC i Ciutadans (C's) han abandonat aquest dijous a la tarda el ple del Parlament després de tenir una discussió amb la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, quan reclamaven parlar després d'haver acabat el debat d'una moció que reclamava la substitució de la delegada del govern espanyol a Catalunya per haver homenatjat la División Azul, el diputat de la CUP, David Fernández, ha recriminat a PPC i C's que es manifestin al costat de nazis, el que ha provocat que Jordi Cañas demanés la paraula.

En el torn d'al·lusions el diputat de C's, Jordi Cañas, ha advertit que més que per al·lusions intervenia per "fer una valoració". La presidenta no l'ha deixat, però el diputat ha continuat per criticar una "intencionalitat política en intoxicar ciutadans que democràticament es volen manifestar" en un acte del 12-O. La presidenta li ha tret l'ús de la paraula i els ha recriminat el seu comportament.

Ja sense micròfon, el diputat de C's ha continuat cridant amb el suport de diputats del seu grup i del PPC. Ha dit llavors que la CUP es manifesta també al costat de terroristes del 'Comando Barcelona', declaració que ha tingut el suport d'algun parlamentari que ha exclamat que Cañas tenia raó. Un cop ha acabat, els diputats dels dos grups parlamentaris s'han aixecat a aplaudir.

"S'ha acabat, no tenen vergonya de fer el que estan fent", ha dit llavors Núria de Gispert. Aquest fet ha provocat que el president del grup parlamentari, Albert Rivera, ordenés els seus coreligionaris aixecar-se i abandonar l'hemicicle. Prèviament, els Populars s'havien queixat de les interrupcions que havia patit el seu portaveu mentre es posicionava contra la moció.

L'incident, que ha provocat l'abandonament dels diputats del PPC i de C's, ha comportat que no hagin participat en la votació de la moció, que finalment ha estat aprovada per 105 vots a favor i un en contra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut