Joves amics i coneguts de la víctima s'abracen. (Foto: ACN)
El secret de sumari continua i són moltes les incògnites que envolten el cas. (Foto: ACN)
Tàrrega

Emoció i clams contra la violència masclista en el funeral per la noia de 14 anys assassinada a Tàrrega

L'església de Santa Maria de l'Alba ha quedat petita en la cerimònia de comiat de la noia, que va morir a ganivetades presumptament a mans de la seva exparella. Les mostres de dol s'han alternat amb el clam contra la violència masclista.

RedaccióActualitzat
Les mostres de dol s'han alternat amb el clam contra la violència masclista en el funeral per Alba Martí, la veïna de Tàrrega de 14 anys que va morir a ganivetades presumptament a mans de la seva exparella. El funeral s'ha fet a les onze del matí a la parròquia de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega, que ha quedat petita per a la cerimònia de comiat. Un miler de persones, entre les quals nombrosos companys d'estudis de la víctima, li han donat l'últim adéu.

En el funeral hi ha hagut llàgrimes, flors i espelmes. A la plaça Major, just al davant de l'església, uns joves hi han disposat també una pancarta de rebuig a la violència de gènere. S'hi podia llegir "Quan maltractes una dona deixes de ser un home. Quan la sang és d'una dona maltractada la ferida és de tots".

El cas ha commocionat Tàrrega. L'ajuntament de la capital de l'Urgell decidirà dilluns si es presenta com a acusació particular. El jutge imputa el detingut, Michel Hernández, un delicte d'homicidi i n'ha decretat presó sense fiança.

El secret de sumari continua i són moltes les incògnites que envolten el cas. El noi -de 18 anys- es va lliurar dilluns a la nit als Mossos d'Esquadra de Tàrrega autoinculpant-se de la mort de la menor, a qui presumptament va matar a ganivetades a casa seva. La nena va rebre almenys deu ganivetades.

Segons els familiars de la jove, el noi havia viscut durant prop d'un any a la casa de la noia, amb la seva mare i els germans, però fa dues setmanes ella va tallar la relació, una circumstància que ell no va acceptar i que seria el motiu pel qual l'hauria mort. No obstant això, els pares del noi asseguren que el seu fill té problemes mentals, que pateix canvis de personalitat que el porten a autolesionar-se i que els pares de la noia morta coneixien aquesta circumstància.
Anar al contingut