Barcelona

La Generalitat deixa de subvencionar els nous dependents que ingressen en una residència privada

La Generalitat ha deixat de subvencionar les residències privades per als nous dependents. Les famílies es queixen que hauran de renunciar a les places perquè no en poden cobrir el cost, que pot rondar els 2.000 euros mensuals. A Catalunya hi ha 17.000 persones dependents en llista d'espera per entrar en una residència pública.

TVC / RedaccióActualitzat
La Generalitat ha deixat de subvencionar les residències privades per als nous dependents. A Catalunya hi ha 17.000 persones que esperen per entrar en una residència pública. Per accedir-hi, hi ha una llista d'espera que pot arribar als tres anys. Sovint, les famílies es veuen abocades a portar ells familiars a residències privades, que poden tenir un cost d'uns 2.000 euros al mes. La quantitat varia en funció del centre i del grau de dependència, però no és una quantia elevada i per això fins ara es donaven subvencions per ajudar a cobrir la despesa.

Ara, però, aquesta aixeta s'ha tancat. Des de l'agost ja no es donen noves ajudes públiques per aquests dependents atesos en residències privades. Les famílies es queixen que hauran de renunciar a les places perquè no en poden cobrir el cost. El que sí que es manté és l'ajuda a les persones que ja la tenien concedida.

Familiars i responsables de les residències no dubten a parlar de "drama social". La Generalitat assegura que a tots els casos d'urgència social se'ls garantirà una plaça pública.

Per altra banda, el Departament de Benestar Social i Família i el sector de les residències preparen un seguit de mesures per garantir la sostenibilitat dels centres, com reduir hores a determinats professionals i reforçar-hi la presència d'altres. Sempre es farà en funció de les necessitats dels usuaris i sense prescindir de cap categoria professional.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut