Catalunya

12-O: Un dissabte qualsevol?

Des de fa anys corre el lema "12-O: Res a celebrar" i hi ha força gent que quan el festiu és intersetmanal, treballa igualment. Aquest any el Dia de la Hispanitat cau en dissabte, però tot i aixi hi ha institucions i persones que han decidit treballar com si avui fos un dia qualsevol.

RedaccióActualitzat
Des de fa anys corre el lema "12-O: Res a celebrar" i hi ha força gent que quan el festiu és intersetmanal, treballa igualment. Aquest any el Dia de la Hispanitat cau en dissabte però tot i així hi ha institucions i persones que han decidit treballar com si avui fos un dia qualsevol.

L'any passat el 12 d'octubre va caure en divendres i moltes escoles i ajuntaments van decidir obrir i treballar com sempre.

Aquest any costarà més de comprovar quanta gent considera que el 12-O no tenen "res a celebrar", perquè no treballen els dissabtes, siguin festius o no. Així com l'any passat molts consistoris van seguir amb la feina habitual, enguany el fet que obri l'Ajuntament de Bolvir, a la Cerdanya, per celebrar un ple extraordinari és gairebé anecdòtic.

De tota manera, a Vic avui es fa el mercat setmanal amb tota normalitat, quan habitualment si el dissabte és festiu es trasllada a divendres. La Biblioteca de Catalunya obre, com qualsevol altre dissabte, de les 9 del matí a les 2 del migdia, tot i que la iniciativa ha partit d'un grup de treballadors i no de l'ens, que depèn de la Generalitat.

Per la seva banda, Òmnium Cultural té a l'agenda d'avui fer una reunió amb els presidents territorials a les Borges Blanques per simbolitzar el seu rebuig a la festivitat de la Hispanitat.

Els comerços poden obrir perquè el 12 d'octubre és un dels festius d'obertura autoritzats per la Generalitat.
Anar al contingut