El president de Ciutadans, Albert Rivera, a la manifestació del 12-O.
El president de Ciutadans, Albert Rivera, a la manifestació del 12-O.
Barcelona

Sánchez-Camacho i Albert Rivera coincideixen a dir a la manifestació del 12-O que "s'ha acabat el temps del silenci"

La presidenta del PPC assegura que Catalunya ha trencat el seu silenci en la manifestació del 12 d'octubre. Camacho adverteix al PSC i a Unió del seu error històric en no ser a la manifestació.

RedaccióActualitzat
"S'ha acabat el temps del silenci". Els líders del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i de Ciutadans, Albert Rivera, han coincidit a destacar que la manifestació del 12-O a la plaça de Catalunya suposa que "La Catalunya silenciosa comença a tenir veu".

Els dos representants han assistit a la marxa, on s'han felicitat pel nombre de participants. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, considera que els catalans han "trencat el seu silenci". La líder assegura que la marxa és una demostració que els catalans no desitgen "que ningú els trenqui ni els porti a un precipici". Sánchez-Camacho afirma que "Catalunya forma part d'Espanya i n'és una part importantíssima. Espanya no pot tenir un futur sense Catalunya, ni Catalunya sense Espanya".

La presidenta del PPC afegeix que la marxa d'avui serveix per dir "alt i clar que som catalans, que és la nostra forma de ser espanyols, que no volem sortir d'Europa, que volem garantir la convivència i viure en llibertat i igualtat a Catalunya".  La líder popular ha definit el 12-O com un dia "festiu" on "la bandera espanyola i la catalana estan igual, estan en el cor de tots", i que serà l'"exemple que la imatge de la via independentista no és l'única imatge de Catalunya".  Sánchez-Camacho ha augurat que "cada any el 12-O serà més important, perquè milers de catalans han trencat el seu silenci"

Per la seva banda, el president del Ciutadans ha afirmat que la concentració suposa un "sí a Catalunya, sí a Espanya i sí a la Unió Europea". Rivera assegura que "s'ha acabat el temps del silenci" i explica que els catalans que volen seguir sent espanyols sortiran al carrer i sumaran forces per tenir un govern autonòmica que "governi per a tots els catalans".

Rivera afirma que "la gent està perdent la por" i que el seu partit està liderant "un moviment emergent de gent valenta que dóna la cara". El president de Ciutadans considera que "no ha de ser notícia que la segona ciutat d'Espanya celebri el dia de la Hispanitat" i ha anunciat que el dia de la Constitució tornaran a sortir al carrer.

Rivera també ha enviat un missatge a la resta de l'estat i ha demanat al govern espanyol que també representi els catalans.
 
"Error històric" del PSC i Unió
 
La manifestació, sota el lema "Som Catalunya, Som Espanya",  compta amb el suport del PPC, Ciutadans i UPyD, però no amb el del PSC ni el d'Unió. Camacho ha advertit a les dues formacions que el seu és un "error històric".
 
La presidenta del PPC assegura al PSC i a Unió que "el seu silenci, amb el temps, els passarà factura per no haver estat avui aquí". Assegura que està convençuda que, a diferència dels seus líders, "molts dels seus votants seran aquí amb nosaltres".

Rivera també ha criticat l'absència del secretari general del PSC, Pere Navarro, de qui ha dit que té complexos i "no està a l'alçada". El president de Ciutadans també ha acusat el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de "preferir parlar amb Esquerra Republicana i Convergència que no pas amb Ciutadans i el PP".
Anar al contingut