Barcelona

Espadaler justifica l'absència d'Unió a la manifestació del 12-O: "No tenim com a objectiu mantenir la unitat d'Espanya"

En declaracions al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior i president del Consell Nacional d'UDC, Ramon Espadaler, justifica l'absència del seu partit a la manifestació del 12-O.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior i president del Consell Nacional d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, considera que no hauria tingut cap sentit que la seva formació fos present o donés suport a la manifestació del 12-O. Espadaler respon així a les declaracions dels líders del PPC i Ciutadans, que han qualificat d'"error històric" que Unió i PSC no fossin a la manifestació.

"La proposta del partit socialista parteix de la base de mantenir la unitat de l'estat espanyol, mentre que la proposta d'UDC parteix d'una base completament diferent, la de preservar allò que és substantiu a Catalunya", ha declarat el dirigent d'Unió. I ha insistit: "No tenim com a objectiu mantenir la unitat d'Espanya, el tenim a preservar la nostra identitat. Per tant, des d'aquesta perspectiva, que és la correcta -aclareix Espadaler-, no té ni sentit que es convidi Unió a aquest acte", ha subratllat el conseller en una entrevista a "El Suplement" de Catalunya Ràdio.

Pel que fa a la consulta, ha coincidit amb les veus que la consideren improbable el 2014, encara que la voluntat de fer-la hi sigui.

Com a conseller d'Interior, no ha volgut entrar en el debat sobre la xifra d'assistents a la plaça de Catalunya, tot i que ha donat per bona la de 30.000 participants de la Guàrdia Urbana de Barcelona. I ha destacat l'absència d'incidents pel control sobre els grups d'ultradreta que van fer els Mossos d'Esquadra.
Anar al contingut