L'acte registra una assistència massiva.
Forcades i Oliveres presenten a Barcelona el Procés Constituent.
Barcelona

Forcades i Oliveres presenten a Barcelona el Procés Constituent convençuts que ha arribat el moment de dir prou

Procés Constituent, l'alternativa que promouen la monja Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveres, s'ha presentat aquest matí amb un gran acte central a les fonts de Montjuïc de Barcelona amb prop de 45.000 firmes de suport. El moviment treballa un decàleg de propostes per trencar amb l'actual sistema polític i econòmic i presentar una candidatura àmplia a les eleccions del 2016. Forcades afirma que ha arribat el moment de dir prou.

RedaccióActualitzat
Un corrent polític extraparlamentari agafa cada dia més força al nostre país, a Catalunya.

Procés Constituent, l'alternativa que promouen la monja Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveres, s'ha presentat aquest diumenge al matí amb un gran acte central a les fonts de Montjuïc de Barcelona. L'acte ha comptat amb actuacions d'artistes com els cantants Lídia Pujol i Gerard Quintana, o el pallasso Tortell Poltrona. També hi han participat professors universitaris, periodistes i exdirigents sindicals.

El manifest impulsat per Forcades i Oliveres té prop de 45.000 adherits a tot Catalunya i ja s'han posat en marxa gairebé un centenar d'assemblees locals i sectorials.

Segons Forcades i Oliveres, l'objectiu és contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d'una candidatura unitària que tingui com a finalitat la convocatòria de l'assemblea constituent que redacti una nova constitució per a la república catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d'uns quants passin al davant, diu el manifest, de les necessitats de la majoria.

Ha arribat l'hora de dir prou

Abans de l'acte, la monja benedictina ha passat per Catalunya Ràdio, on ha declarat que ha arribat l'hora de dir prou de la situació que viu Catalunya i ha assegurat que avui s'obre una nova fase, la de consolidació, a partir de l'acte festiu i reivindicatiu que han celebrat a Montjuïc.

Forcades ha donat per tancada la primera fase, d'articulació d'aquesta plataforma, perquè creu que "si hi ha una majoria social que vol dir prou, hem d'articular un instrument polític perquè aquest prou no sigui només testimonial i verbal, sinó que sigui transformador".

També ha avançat que quan estigui més consolidat el projecte, però "sobretot quan hi hagi la convocatòria d'eleccions autonòmiques, siguin avançades, plebiscitàries o el 2016, aleshores és quan començarem la política d'aliances per sumar el màxim possible".

Forcades creu que no es pot pensar a aconseguir la independència de Catalunya sense dir res sobre el model de país que es vol, perquè quan "anem a Europa i diguem que volem ser un estat propi, Angela Merkel ens preguntarà si pagarem el deute i haurem de contestar. Si diem que no, no tindrem el suport de certs països; si en canvi diem que sí, tindrem tots els suports però estarem hipotecant el país".

La monja benedictina s'ha mostrat contrària a l'acte de beatificació massiva d'avui a Tarragona. A més, opina que l'Església hauria de demanar públicament perdó pel paper que va fer durant la dictadura franquista i creu que aquest pas és imprescindible per, realment, poder fer la tasca de reconciliació que ha anunciat.
Anar al contingut