La portada d'un dels discos que va treure l'aritsta.
La portada d'un dels discos que va treure l'aritsta. (Foto: ACN)
Lloret de Mar

Mor amb 77 anys l'artista blanenc Esteban de Balt, que va triomfar com a cantant a Alemanya durant la dècada dels 60

Esteve Baltrons i Roura, més conegut com Esteban de Balt, va triomfar com a cantant a Alemanya durant la dècada dels 60. Fill d'una familia de pagesos, ja des de petit destacava per la gran qualitat de la seva veu a la coral de la parròquia de Santa Maria.

RedaccióActualitzat
Aquest diumenge al matí ha mort, a l'edat de 77 anys, l'artista blanenc Esteban de Balt, que va triomfar com a cantant a Alemanya durant la dècada dels 60. El cantant ha mort després d'una llarga malaltia a Lloret de Mar, on ha passat els últims anys de la seva vida.

Esteve Baltrons i Roura, més conegut amb el nom d'Esteban de Balt, va néixer el 12 de març de 1936 a Blanes. Era fill d'una família de pagesos i, ja de petit, va destacar per la qualitat de la seva veu a la coral de la parròquia de Santa Maria.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha lamentat la pèrdua d'un artista que va portar el nom de Blanes "a tot Europa". "Era la connexió entre aquesta petita localitat de la Costa Brava i els països europeus", ha recordat.

Als 17 anys va començar a provar sort com a cantant i després d'actuar amb diverses formacions catalanes de renom, com el mític cabaret d'El Molino de Barcelona, va viatjar a Alemanya, on va triomfar com a cantant.

Durant més de trenta anys va tenir a Blanes el local "Los Tarantos", tot i que els últims anys va viure a Lloret de Mar.
 
Anar al contingut