Barcelona

Mor als 76 anys Max Cahner, exconseller i gran impulsor de la cultura catalana

Entre el 1980 i el 1984, va ser el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la primera Generalitat de Catalunya restablerta després de la dictadura, i com a tal va posar les bases de la xarxa de museus i biblioteques del país. Cahner, fundador de CDC, va ser un dels grans impulsors de la cultura catalana.

RedaccióActualitzat
Max Cahner ha mort aquesta matinada, als 76 anys, a Barcelona, després d'una llarga malaltia. Entre el 1980 i el 1984, va ser el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la primera Generalitat de Catalunya restablerta després de la dictadura, i com a tal va posar les bases de la xarxa de museus i biblioteques del país.
 
Cahner va ser un dels grans impulsors de la cultura catalana: va ser un dels cofundadors d'Edicions 62, va promoure la nova època de la revista "Serra d'Or", la Gran Enciclopèdia Catalana, el Congrés de Cultura i la històrica campanya "Català al carrer". En la mateixa línia, va crear Edicions 62 i va presidir la Universitat Catalana d'Estiu a Prada. També va ser comissari del projecte del Teatre Nacional de Catalunya.

Max Cahner va néixer Alemanya l'any 1936 en una família establerta a Catalunya des del 1890, era llicenciat en Químiques i doctor en Filosofia i Lletres. De jove va participar en el moviment estudiantil antifranquista fins que l'any 1964 el van expulsar de l'estat per aquest motiu.

Va ser fundador de Convergència Democràtica de Catalunya, partit que va abandonar a mitjans dels noranta per diverses desavinences. Llavors va crear el seu propi partit, Acció Catalana, que va acabar aliant-se amb ERC.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut