Santa Perpètua de Mogoda

Uns 200 treballadors de Panrico bloquegen l'accés a la planta de Santa Perpètua de Mogoda

Els Mossos d'Esquadra han fet una càrrega contra els concentrats, la meitat de la plantilla, per intentar obrir el pas als empleats que volien anar a la feina, sobretot personal d'administració. El president del comitè d'empresa ha explicat que bloquejar el centre implica paralitzar la gestió de la companyia a tot l'estat ja que no es podrà contactar ni amb proveïdors ni amb els clients.

RedacicóActualitzat
Coincidint amb el primer dia de vaga indefinfida, uns 200 treballadors han bloquejat els accessos a la planta que Panrico té a Santa Perpètua de Mogoda des de les sis del matí. Tres hores més tard, els Mossos d'Esquadra hi han desplaçat quatre furgonetes i han intentat negociar, segons diuen, amb els treballadors en vaga. No obstant, els empleats s'hi han negat i una trentena d'agents antidisturbis han fet una càrrega amb porres contra els concentrats per intentar obrir el pas als treballadors que volien anar a la feina. Fonts de la plantilla indiquen que es tracta del 40% que pertany a administració de les 400 persones que treballen a la planta catalana.

La càrrega policial, però, només ha aconseguit fer recular uns metres els concentrats, que continuen bloquejant l'accés. El president del comitè d'empresa a Santa Perpètua ha explicat que bloquejar aquest centre implica paralitzar la gestió de la companyia a tot l'estat ja que no es podrà contactar ni amb proveïdors ni amb els clients per gestionar les demandes. A més, assegura que aquesta vaga provocarà un desbastiment total de Donnetes en tres i quatre dies i parcial de molts altres productes de pastisseria industrial.

Els responsables de Panrico, per la seva banda, han assegurat que el funcionament de les plantes de l'estat espanyol com són les de Madrid o de Saragossa garanteix que els productes de la marca es continuïn distribuint a Catalunya. A més, han fet una crida al "seny" dels representants sindicals.

La planta de Santa Perpètua de Mogoda és l'única del grup Panrico que no s'ha acollit a l'acord assolit amb els altres centres de producció de rebre en tres terminis la nòmina de setembre per garantir, segons els seus responsables, la viabilitat del grup.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut