Cadaqués

El govern estudia estendre a tot Catalunya la prova pilot de reciclatge d'envasos de Cadaqués

La Generalitat estudia estendre a tot Catalunya el pla pilot de reciclatge d'envasos que fa uns mesos es va iniciar a Cadaqués, després de l'èxit d'aquesta inicitiva. La iniciativa consisteix a retornar a l'usuari els cinc cèntims que van deixar en dipòsit a canvi de l'envàs que van comprar.

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat estudia estendre a tot Catalunya la prova pilot de reciclatge d'envasos que fa uns mesos es va iniciar a Cadaqués, després de l'èxit d'aquesta iniciativa. Aquest pla pilot consisteix que l'establiment retorna als usuaris els cinc cèntims que van deixar en dipòsit quan van comprar els envasos metàl·lics o de plàstic.

Entre el 15 d'abril i el 30 de juny, els comerços adherits a aquesta iniciativa sostenible van recuperar més del 75% dels envasos de begudes que havien venut.

L'alcalde de Cadaqués, Joan Figueres, ha afirmat que diferents alcaldes i consellers de Catalunya com de la resta de l'estat espanyol han visitat la prova pilot i s'han emportant bones conclusions. Concretament, Andorra, ha dit Figueres, és probable que vagi inclús un pas més endavant que nosaltres.

Amb aquests resultats a la taula, ara la Generalitat estudiarà incloure aquest sistema en el Programa de Gestió de Residus 2013 -2020, que s'ha de presentar al desembre i que, per directiva europea, obliga Catalunya a reciclar com a mínim el 50% dels residus, mentre que ara en recicla un 30%.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut