El sisme ha provocat destrosses importants a la basílica de Cebu. (Foto: Reuters)
El sisme ha provocat destrosses importants a la basílica de Cebu. (Foto: Reuters)
Manila

Almenys un centenar de morts en un fort terratrèmol a la regió de Cebu, al centre de les Filipines

Hi ha hagut més de 270 ferits. El sisme ha passat aquest dimarts a la matinada a la regió de Cebu, una de les més turístiques de la zona. Moltes de les víctimes han mort per l'enfonsament del sostre d'un mercat, que també ha provocat ferides a desenes de persones. L'arxipèlag filipí està sobre l'anomenat Anell de Foc de l'Oceà Pacífic, una zona d'una gran activitat sísmica.

RedaccióActualitzat

Un terratrèmol de 7,1 graus en l'escala de Richter ha sacsejat aquest dimarts a la matinada l'illa de Bohol, al centre de les Filipines. El fort sisme ha causat la mort d'almenys 99 persones. Més de 270 persones més han quedat ferides. El terratrèmol ha tingut l'epicentre al centre del país, una zona molt turística, i ha provocat importants danys materials i l'ensorrament de diversos edificis. Monuments històrics, com l'església de Baclayon, a Bohol, una de les més antigues de l'arxipèlag, i la basílica de Cebu han tingut greus destrosses. El sisme ha anat seguit de diverses rèpliques, algunes de fins a 5 graus a l'escala de Richter, però, segons les autoritats del país, no hi ha risc de "tsunamis".

Les Filipines estan situades sobre l'anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica, amb uns set mil terratrèmols l'any, la majoria moderats. Els de magnitud superior als 5 graus, com el d'avui, són més esporàdics.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut