Limburg

Escàndol a Alemanya per les despeses d'un bisbe per reformar-se la residència: més de 30 milions d'euros

El titular de la diòcesi de Limburg protagonitza un escàndol a Alemanya per l'escandalosa xifra que ha costat la construcció de la seva residència: més de 30 milions d'euros. Franz-Peter Tebartz-van Elst, a qui ja es coneix com "el bisbe del luxe", s'ha vist obligat a viatjar cap a Roma.

RedaccióActualitzat

L'Església catòlica passa per un tràngol a Alemanya. La publicació a tots els mitjans de l'escandalosa xifra que ha costat la construcció de la residència d'un dels seus bisbes, més de 30 milions d'euros, omple titulars a tots els mitjans. Es tracta de Franz-Peter Tebartz-van Elst, titular de la diòcesi de Limburg, a l'oest del país, a qui ja es coneix com "el bisbe del luxe".

A la fama d'autoritari que ja tenia aquest bisbe, se li ha sumat la de malbaratador, fins al punt que l'han cridat al Vaticà per donar explicacions. Tot i que sembla que intenta redimir-se -ha anat a Roma en un vol de baix cost i, a través d'un comunicat, ha assegurat que "lamenta que els fidels pateixin" per aquesta situació-, els mitjans no paren de publicar els luxes que amaga la flamant residència i altres escàndols relacionats amb Tebartz-van Elst, com un viatge a l'Índia en primera classe.

Crítiques arreu

Sigui com sigui, sembla que ningú a Alemanya li dóna suport. El president de la Conferència Episcopal Alemanya, Robert Zollitsch, no s'ha estat de dir que tot plegat provoca "un greu problema de credibilitat" a la institució que representa, i ha confiat que Tebartz-van Elst afrontarà la situació amb "esperit d'autocrítica". De fet, Zollitsch també ha anat cap al Vaticà per veure el papa Francesc, i ho ha fet amb un dossier sobre el bisbe sota el braç.

A més, al bisbe de Trèveris, Stephan Ackermann, ha insinuat que el seu homòleg ha de plegar. I és que a ningú se li escapa que l'escàndol arriba just quan Francesc vol donar el màxim exemple de l'austeritat que sempre ha predicat l'Església.

El cas, però, ha transcendit l'Església. S'hi ha referit, fins i tot, la cancellera, Angela Merkel, que s'ha mostrat convençuda que l'Església trobarà "una solució adequada per mantenir la confiança dels creients".

A Limburg, les crítiques contra el seu bisbe s'han sentit ben clares. Aquest cap de setmana, centenars de persones han fet un acte de protesta davant de l'església, on han fet repicar les campanes tres vegades com a "toc d'advertència". I encara més, el diari "Frankfurter Allgemeine Zeitung" assegura que, des que l'escàndol ha sortit a la llum, les apostasies s'han multiplicat a tot el país, i especialment a Limburg.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut